„Copiii obezi trebuie luaţi în grija statului!”

15 07. 2011, 11:03

"Intervenţia statului ar putea constitui cea mai bună variantă pentru copiii ce suferă de obezitate într-un grad ce le pune viaţa în pericol", susţin Lindsey Murtagh de la Harvard School of Public Health şi David Ludwig de la Children's Hospital din Boston.

Aproximativ două milioane de copii din Statele Unite au atins un grad de obezitate extremă, având o valoare a indicelui masei corporale aproape de cea maximă posibilă.

Legile abuzului asupra copilului s-au adresat situaţiilor în care copiii sunt înfometaţi sau neglijaţi, dar "doar câteva state, inclusiv California, Indiana, Iowa, New Mexico, New York, Pennsylvanya şi Texas, au un precedent legal pentru aplicarea acestui cadru în cazul hrănirii în exces şi a obezităţii severe".

Lindsey Murtagh şi Ludwig David susţin că plasarea unui copil într-un centru de îngrijire temporară ar putea ajuta la dobândirea unor obiceiuri mai bune şi pentru evitarea operaţiilor pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Editorialul a fost publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane şi a făcut valuri în cadrul comunităţii medicale şi a mass-mediei americane. De asemenea, publicaţia a menţionat faptul că declaraţia nu reflectă punctul de vedere al instituţiei.

"Acest comentariu nu reflectă politica sau opinia Asociaţiei Medicale Americane (AMA) sau a Jurnalului Asociaţiei Medicale Americane (JAMA). Conţinutul acestui comentariu este exclusiv responsabilitatea autorilor", susţine AMA.

Sursa: France24