Home » D:News » Microsfere radioactive – un tratament revoluţionar împotriva cancerului

Microsfere radioactive – un tratament revoluţionar împotriva cancerului

Microsfere radioactive – un tratament revoluţionar împotriva cancerului
Publicat: 04.09.2011
Un om bolnav de cancer a primit un nouă şansă la viaţă după ce a beneficiat de o terapie inovatoare pentru distrugerea tumorilor din corpul său.

Într-o procedură care a durat doar două zile, lui Brian Brooks (72 de ani) i s-au injectat în fluxul sangvin minuscule sfere radioactive realizate din răşini sintetice, care să distrugă tumora hepatică.

Domnul Brooks a fost diagnosticat cu un cancer al intestinului, care se extinsese şi la ficat şi i s-au mai dat doar 12 luni de trăit.

Pacientul a fost însă supus ulterior unei proceduri numite radioembolizare, care face parte din programul experimental Foxfire, desfăşurat la Spitalul Addenbrooke din Cambridge, Marea Britanie.

Datorită procedurii inovatoare şi chimioterapiei ulterioare, cancerul este acum în regresie.

Cancerul intestinal avansat este dificil de tratat din cauza dimensiunii şi a localizării tumorilor, care fac dificilă îndepărtarea lor chirurgicală sau radioterapia.

Dar radioembolizarea implică transmiterea unor radiaţii puternice prin fluxul sangvin, care ajung direct în tumoră.

Particulele radioactive sunt absorbite în tumoră prin intermediul vaselor sangvine ale acesteia şi apoi determină distrugerea celulelor canceroase, în timp ce păstrează celulele sănătoase în viaţă.

După tratarea cu succes a tumorilor hepatice, domnul Brooks a urmat o chimioterapie pentru a fi distruse şi tumorile de pe colon.

Domnul Brooks a fost unul din cei aproximativ 40 de pacienţi care au primit acest tratament ca parte a programului Foxfire, lansat în urmă cu 18 luni.

Penru a confirmsa potenţialul noii terapii, medicii speră să recruteze 500 de pacienţi adecvaţi, care să fie supuşi aceluiaşi tratament.

Sursa: Yahoo!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase