Home » D:News » Orezul modificat genetic, o nouă sursă pentru obţinerea unei proteine din sângele uman

Orezul modificat genetic, o nouă sursă pentru obţinerea unei proteine din sângele uman

Orezul modificat genetic, o nouă sursă pentru obţinerea unei proteine din sângele uman
Publicat: 02.11.2011
Cercetătorii din China susţin că au descoperit o cale de a produce mari cantităţi de albumină serică umană (ASU, o proteină din sânge care este utilizată pe scară largă în producerea de vaccinuri şi medicamente), din boabe de orez.

În urma unui studiu, specialiştii au găsit o modalitate de a produce proteina din seminţe de orez, reuşind totodată să o purifice. Astfel, din fiecare kilogram de orez rezultă aproape 2,75 grame de albumină. Proteina a fost testată pe şoareci, cercetarea arătând că albumina din orez avea acelaşi efect ca cea extrasă din sângele uman.

Albumina serică umană este utilizată în spitale pentru resucitarea pacienţilor care au nevoie de fluide, atunci când aceştia au pierdut mult sânge sau au suferit arsuri. Conform autorilor studiului, descoperirile sugerează că aceste boabe de orez transgenice ar putea fi o sursă eficientă pentru producerea albuminei, având capacitatea de a satisface cererea monidială.

Deşi testele pe orez sunt complete, metodă de extragere a ASU trebuie să obţine o serie de aprobări de la autorităţile medicale pentru a putea fi utilizată pe scară largă.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase