Home » D:News » Masacru în Indonezia: 750 de urangutani au fost ucişi!

Masacru în Indonezia: 750 de urangutani au fost ucişi!

Masacru în Indonezia: 750 de urangutani au fost ucişi!
Publicat: 14.11.2011
Locuitorii satelor indoneziene de pe insula Borneo au ucis cel puţin 750 de urangutani de-a lungul unui an. Exemplarele din specia pe cale de dispariţie au fost omorâte pentru a proteja plantaţiile agricole şi pentru carne.

Datele provin din primul raport care cuantifică numărul de urangutani ucişi, acesta fiind publicat în jurnalul ştiinţific PLosOne. Autorul raportului, Erik Meijaard, afirmă că riscul ca această specie să dispară este mai mare decât se credea până acum.

Indonezia, ţara în care trăiesc 90% dintre urangutanii aflaţi în sălbăticie, era acoperită cu numeroase păduri tropicale acum 50 ani. Astăzi, însă, mai bine de jumătate din suprafaţa împădurită nu mai există, fiind tăiată pentru a satisface cererea mondială de cherestea, hârtie şi de ulei de palmier.

Ca urmare a defrişării masive, majoritatea celor 50.000-60.000 de maimuţe care mai trăiesc pe insula Borneo locuiesc în păduri degradate, intrând adesea în conflict cu oamenii.

„Raportul nostru indică faptul că urangutanii sunt ucişi chiar şi în interiorul zonelor împădurite, fiind vânaţi ca orice altă specie”, avertizează Meijaard. „Poate acest adevăr nu este unul comod, dar nu mai putem ignora realitatea”, a adăugat el.

La elaborarea acestui raport au contribuit 20 de organizaţii, printre care WWF, The Nature Conservancy şi alte 18 ONG-uri, fiind intervievate 6.983 de persoane în 687 de sate din Kalimantan, partea indoneziană a insulei Borneo.

Sursa: Associated Press

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase