Home » D:News » D-events

D-events

Publicat: 06.09.2007
D-events
In patrimoniul Muzeului ASTRA s-au reunit toate colectiile de etno­grafie si arta populara din Sibiu, lor adaugandu-li-se colectii particu­lare si numeroase achizitii realizate in ultimele decenii.

Unde? Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus, din cadrul Complexului National Muzeal ASTRA, Sibiu
Cand? 1 august – 14 octombrie 2007
Ce? Expozitia Mobilier pictat transilvanean
In patrimoniul Muzeului ASTRA s-au reunit toate colectiile de etno­grafie si arta populara din Sibiu, lor adaugandu-li-se colectii particu­lare si numeroase achizitii realizate in ultimele decenii. Valoarea artistica a mobilierului pictat sasesc rezida in ornamentica, elaborata intr-o maniera cromatica bogata, cu motive florale si zoomorfe.

Unde? Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA – Complexul National Muzeal ASTRA, Sibiu
Cand? 3 – 23 septembrie 2007
Ce? Tabara europeana de sculptura monumentala in lemn
Creatiile artistilor vor fi inspirate din fondul cultural-traditional romanesc conservat in Muzeul ASTRA, care va constitui si spatiul ambiental de amplasare a sculpturilor. Prin aceasta actiune, se vor realiza lucrari de arta plastica contemporana cu caracter european, purtand pecetea filonului traditional autohton transfigurat in creatia artistica specifica secolului XXI.

Unde? Centrul de Cultura si Dialog FRIEDRICH TEUTSCH, Sibiu
Cand? 12 – 23 septembrie 2007
Ce? Expozitia Radiouri istorice, 1925-1975. Dezvoltarea tehnicii comunicatiilor la Sibiu
Expozitie organizata de Schola Septemcastrensis si Societatea Romana de Radiodifuziune.

Unde? Muzeul National de Arta al Romaniei, Bucuresti
Cand? 22 iunie – 28 octombrie 2007
Ce? Expozitia Pieter Paul Rubens in gravura secolelor XVII-XIX
Pieter Paul Rubens (1577-1640) a inclus de tim­puriu gravura in practica atelierului sau. Ob­ti­nand exclusivitate pentru gravurile dupa lu­cra­rile sale (echivalentul copyright-ului de azi), Rubens a lucrat cu cei mai buni gravori ai epocii sale.

Unde? Muzeul National de Arta al Romaniei, Bucuresti
Cand? 25 iulie – 4 noiembrie 2007
Ce? Expozitia Descoperirea peisajului.
Inceputurile modernitatii romanesti Expozitia, reunind opere ale unor artisti precum Theodor Aman, Ion Andre­escu, Carol Popp de Szathmary, Sa­va Hentia, lucrate in tehnici diverse, prezinta trecerea de la peisajul de tip academist la cel impresionist, insistand asupra peisajului roman­tic.

Unde? Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti
Cand? Iulie – septembrie 2007
Ce? Expozitia Bitzan, Maitec, Mitroi, Nicodim
In seria de expozitii dedicate marilor artisti dis­paruti in ultimii ani, MNAC a alcatuit o selectie de lucrari putin cunoscute publicului larg, din opera regretatilor Ion Bitzan, Ovidiu Maitec, Florin Mitroi si Ion Nicodim. Ex­pozitia incearca sa sublinieze acele componente ale creatiei artistilor care au determinat directii importante ale artei contemporane romanesti.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase