Home » Istorie » Noi descoperiri arheologice scot la iveală informaţii fascinante despre istoria Oraşului Interzis – FOTO

Noi descoperiri arheologice scot la iveală informaţii fascinante despre istoria Oraşului Interzis – FOTO

Publicat: 16.06.2016
Construcţia a fost realizată în perioada 1406 - 1420.

Ruinele unui palat vechi de peste 590 de ani, construit în epoca Dinastiei Ming, au fost descoperite în zona Oraşului Interzis din Beijing, China. Structurile au fost identificate în imediata vecinătate a Palatului Cining, un complex de clădiri în care au locuit, vreme de câteva generaţii, mamele împăraţilor chinezi. Este pentru prima dată când în această locaţie au fost găsite reminiscenţe ale unor edificii finalizate în jurul anului 1420. 

Printre structurile descoperite se numără ruinele unor ziduri, dar şi fundaţii ale unor clădiri. Acestea erau susţinute pe suporţi de lemn, realizaţi în mod special pentru a asigura stabilitatea construcţiilor pe solul nisipos. Shan Jixiang, curator în cadrul Muzeului Palatului din Oraşul Interzis, a declarat pentru China National Radio că ruinele vor fi acoperite cu un panou de sticlă, pentru a putea fi admirate ulterior de către public. 

Shan Jixiang, în timpul declaraţiei făcute pentru China National Radio (Foto:english.gov.cn)

Oraşul Interzis a fost reşedinţa împăraţilor chinezi începând cu Dinastia Ming şi până la sfârşitul Dinastiei Qing, în anul 1912. Construcţia acoperă o suprafaţă de aproximativ 72 ha a fost iniţiată în 1406 şi finalizată 14 ani mai târziu. 

Palatul Cining (Foto:english.gov.cn)

Zidurile Palatului Cining aveau o înălţime de aproximativ 8 metri, fuseseră construite din pământ bătătorit şi întărite cu trei straturi de cărămizi. Pe parcursul săpăturilor, arheologii au descoperit porţiuni de zid cu o înălţime de circa 30 cm, dar şi fundaţii realizate din 20 de straturi de cărămizi. Toate aceste structuri au fost identificate la o adâncime de aproximativ  3 metri. 

Secţiune din fundaţia Palatului Cining (Foto:china.org.cn)

În timpul cercetărilor, specialiştii au mai descoperit o platformă de lemn, construită în mod special pentru a susţine fundaţiile de cărămidă, dar şi urmele unor stâlpi lăsate în urmă de muncitorii care au participat pe şantier în urmă cu peste 590 de ani.  

Platforma de lemn pe care a fost construită fundaţia Palatului Cining (Foto:china.org.cn)

În urmă cu un an, experţii anunţau descoperirea unor fundaţii compuse din 16 piloni de lemn, în incinta Palatului Cining. Shan Jixiang susţine că distanţa dintre acest sit şi cel identificat recent sugerează faptul că în această zonă a existat un palat distrus în perioada de final a Dinastiei Ming. 

Sursa: Mail Online 

Vă mai recomandăm şi: Un monument de dimensiuni impresionante a fost descoperit în apropierea oraşului antic Petra – FOTO

                                            O comoară istorică, veche de 2.000 de ani, a fost descoperită în Londra. ”Sunt de-a dreptul fascinante” – FOTO

                                          Oamenii de ştiinţă italieni au confirmat că pumnalul descoperit printre bandajele cu care a fost înfăşurat trupul lui Tutankhamon a fost confecţionat dintr-un material ,,provenit din cer” – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase