Home » Istorie » Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. O nouă descoperire făcută pe navă oferă detalii surpinzătoare despre pasagerii de la bord

Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. O nouă descoperire făcută pe navă oferă detalii surpinzătoare despre pasagerii de la bord

Publicat: 18.04.2017
Deşi pare doar o bijuterie veche, medalionul gravat cu iniţialele ,,VC'' spune povestea de dragoste de la bordul Titanicului.

Pandantivul, împreună cu cips-urile pentru pariuri şi butonii, au fost descoperite într-o geantă mică de voiaj care a aparţinut pasagerei de la clasa I, Virginia Estelle McDowell Clark şi a soţului său Walter Miller, relatează Mail Online. Atunci când nava s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, Virginia s-a pierdut de soţul său în timp ce a coborât în marea îngheţată pe o barcă de salvare. Soţul său, însă, a rămas în urmă şi a pierit în dezastru. 

,,Artefactele au fost descoperite într-o geantă mică de voiaj, care se află în prezent în custodia Titanic Conservation Laboratory,” afirmă Alexandra Klingelhofer. 

Pe 10 aprilie 1012, Titanicul şi-a început călătoria din Southampton, Anglia, către New York la bordul său aflându-se 2.344 de pasageri. Nava cu o lungime de 269.06 metri era plină cu mobilă luxoasă şi cele mai noi facilităţi din acea perioadă. Peste 100.000 de persoane au privit de pe mal cum a fost ridicată ancora din Southampton. 

La bordul navei se afla şi Virginia Clark împreună cu soţul său Walter Miller Clark, soţii se aflau în luna de miere când au decis că vor pleca mai devreme pentru a ajunge în Los Angeles la ziua fiului lor de doi ani. Aceştia au cumpărat două bilete la clasa I, crezând că vor face parte din istorie, fiind pasagerii celei mai mari nave construite vreodată. 

Pe 14 aprilie 1912, Virginia a simţit cum nava s-a ciocnit de iceberg. Femeia s-a grăbit să ajungă în salon unde se afla soţul său,  spunându-i că ceva nu este în regulă. Walter nu a ezitat şi a plecat împreună cu Virginia către platforma cu bărcile de salvare. Cei doi s-au pierdut în mulţime, iar Walter a rămas în urmă. 

Atunci când experţii au descoperit pandantivul de 18 carate, nu au ştiut cui i-a aparţinut sau povestea din spatele lui. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase