Home » Istorie » Un mormânt nou descoperit din Egipt vechi de 3.800 de ani poate rezolva o enigmă care i-a contrariat pe cercetători

Un mormânt nou descoperit din Egipt vechi de 3.800 de ani poate rezolva o enigmă care i-a contrariat pe cercetători

Un mormânt nou descoperit din Egipt vechi de 3.800 de ani poate rezolva o enigmă care i-a contrariat pe cercetători
Publicat: 14.05.2017
Înăuntrul unei piramide vechi de 3.800 de ani din situl Dahshur din Egipt, arheologii au descoperit o cameră funerară care probabil a avut mumia prinţesei numită Hatshepset.

De asemenea, în cameră a fost descoperită şi o cutie unde era inscripţionat numele prinţesei, relatează Live Science.

În aceeaşi piramidă a fost găsit inscripţionat şi numele faraonului Ameny Qemau, care a condus Egiptul la sfârşitul secolului al XVIII-lea î.e.n. Este a doua piramidă care poartă numele faraonului. Prima a fost descoperită în 1957 şi este localizată la aproximativ 600 de metri de prima piramidă. Faptul că un faraon să aibă două piramide era nemaiîntâlnit.

Cutia de lemn avea rolul de a depozita vasele unde erau ţinute organele interne ale defunctului. Din inscripţii s-a aflat că era vorba de Hatshepset, fiica lui Ameny Qemau.

Totuşi, există unele dubii asupra exactităţii descoperirii. Aidan Dodson, cercetător la Universitatea Bristol din Regatul Unit, a precizat că „această cutie a aprţinut în mod cert unei fiice de faraon, dar este greu de descifrat numele. Nu oferă niciun indiciu cu privire la părinţi. Piramida nu este specifică unei prinţese. A fost probabil construită pentru un rege, dar folosită pentru înmormântarea ei”. În contextul construirii a două piramide pentru el, cercetătorul precizază că „nu este niciun motiv pentru care ar fi construit două piramide” şi că a doua piramidă „a fost uzurpată de la un predecesor de al său şi folosită pentru fiica sa”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire fascinantă în Egipt într-un mormânt vechi de 3.500 de ani. ”Sunt unice”

Descoperire FASCINANTĂ în Egipt, la intrarea într-un mormânt. ”Este unică şi spectaculoasă”

A fost descoperit cel mai mare mormant antic din Egipt

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase