Home » Istorie » Ar putea fi comoara regelui Solomon un mit? Un istoric contrazice textele din Vechiul Testament

Ar putea fi comoara regelui Solomon un mit? Un istoric contrazice textele din Vechiul Testament

Publicat: 20.07.2017
Un istoric susţine că minele regelui Solomon precum personajul sunt doar un mit. În Vechiul Testament este sugerat că regele ar fi adunat 500 de tone de aur pur din mai multe mine din zonă. Unii susţin că această comoară există şi în prezent.

Un expert sugerează că regele Solomon nu a fost defapt rege al Israelului, ci un faraon egiptean, iar comoara sa ar fi doar un mit, notează Mail Online. 

Istoricul britanic Ralph Ellis consideră că regele Solomon a fost defapt faraonul Shoshenq I-ul care a condus Israelul şi Egiptul la sfârşitul secolului X î.Hr. Istoricul susţine că găsirea comorii regelui Solomon este la fel de probabilă ca descoperirea Fântânii Tinereţii. 

Ellis şi-a petrecut 20 de ani din viaţă analizării vieţii regelui Solomon, el susţine că poveştile privind bogăţiile îngropate în subteran reprezintă o ,,interpretare gresită” a textelor biblice. Însă există un ,,gram de adevăr istoric” sugerează istoricul. Solomon nu era un rege bogat al Israelului, ci un faraon egiptean puternic şi temut.  Ellis consideră că triburile vecine profanau mormintele faraonilor din Valea Regilor şi ofereau bogăţiile descoperite regelui Solomon pentru a preveni o invazie. 

Istoricul susţine că a existat o dinastie israeliană puternică şi bogată , nu a fost alcătuită doar din regi israelini, iar capitala nu a fost la Ierusalim. El consideră că autorii Bibliei nu considerau ,,acceptabile sau palpabile” poveştile despre faraoni aşa că au creat un erou ,,pur israelian”. Dacă teoria sa este reală, adevărata comoară a regelui Solomon ar putea fi descoperită cu uşurinţă la Muzeul Egiptean din Cairo, unde pot fi observate artefacte descoperite în zonă. 

Conform Vechiului Testament, Solomon a condus Regatul evreu unit şi Iudea între 970 şi 931 î.Hr. şi a acumulat 500 de tone de aur pur. Majoritatea bogăţiilor ar fi fost preluate din regiunea ,,Ophir”, însă Biblia nu oferă mai multe detalii despre locaţia exactă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase