Secretul construirii Marii Piramide din Giza a fost dezvăluit. Metoda ingenioasă utilizată de egipteni pentru transportarea blocurilor de 2 tone de la peste 800 de kilometri depărtare

27 09. 2017, 09:00

This browser does not support the video element.

În prezent, arheologii au descoperit dovezi fascinante privind modul în care egiptenii transportau blocuri de 2 tone şi jumătate de granit de la 800 de kilometri depărtare pentru a construi mormântul faraonului Khufu (cunoscut şi drept Keops, după numele dat de greci) în anul 2.550 î.Hr. 

Conform Mail Online, piramida cu o înălţime de 146 de metri a fost una dintre cele mai mari structuri construite de om până în Evul Mediu.  Prin intermediul descoperirii unui papirus vechi , a unei bărci ceremoniale şi a unui sistem ingenios s-au oferit indicii cu privire la infrastructura creată de muncitori. 

Documentele arheologice detaliate prezintă modul în care sute de muncitori antrenaţi au transportat 170.000 de tone de granit de-a lungul Nilului în bărci de lemn legate cu sfori  printr-un sistem de canale construit până la portul din  apropierea piramidei. Papirusul descoperit în portul Wadi Al-Jarf oferă noi detalii privind rolul bărcilor în construirea piramidelor. Scris de către Merer, un supraveghetor al unui grup de 40 de muncitori, papirusul reprezintă prima dovadă a construirii Marii Piramide şi descrie în detaliu cum au fost transportate materialele din Tura în Giza.

În jurnalul său, Merer descrie şi modul în care echipajul său a fost implicat în transformarea mediului înconjurător, construirea digurilor pentru schimbarea cursului apei Nilului şi îndreptarea acesteia către piramidă prin canale construite oameni. 

De o perioadă lungă de timp este cunoscut faptul că granitul din camerele interioare a fost adus din Aswan, aflat la 857 de kilometri de Giza, în timp ce piatra exterioară a fost adusă din Tura, aflat la 12 km. 

Arheologul Mark Lehner, principalul cercetător a descoperit dovezi privind existenţa canalelor subterane din Giza. ”Am descoperit bazinul central al canalelor care considerăm că a fost principala zonă de livrare de la poalele piramidei,” spune el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Mister antic dezlegat – constructorii piramidelor nu erau sclavi
 
Cum au fost construite piramidele egiptene
 
O a doua piramidă secretă se află în interiorul celei mai celebre piramide mayaşe. ”A fost construită asemenea matrioşkăi”
 
Ţara cu cele mai multe piramide nu este Egiptul. Video spectaculos