Zece morţi neobişnuite şi umilitoare ale monarhilor din Evul Mediu care dovedesc că destinul nu iartă pe nimeni

13 01. 2018, 09:09

Alexandru al III-lea al Scoţiei: acest monarh a insistat să se întoarcă neînsoţit la nevasta lui, Yolande. Din păcate, pentru el şi probabil pentru soţia sa, a fost dat jos de pe cal şi omorât, nefiind nimeni să îl ajute, scrie Top Buzz.

Credit: Wikipedia/Kim Traynor

William al II-lea: în timp ce vâna cu un grup, fiul lui William Cuceritorul a primit o săgeată de la un prieten care cel mai probabil nu se pricepea la vânătoare. Însoţitorii s-au panicat, prietenul care a tras în el a fugit, iar ceilalţi au fugit în castel. William a putrezit timp de câteva zile până s-au întors la locul incidentului.

Credit: Wikipedia

George al V-lea: regele murea încet, dar sigur, de probleme la plămâni. Când sfârşitul era aproape, doctorul l-a omorât prin injectarea unei doze de cocaină şi morfină. Motivul pentru care i-a administrat doza fatală? Totul era despre timp: dacă regele murea dimineaţa, moartea sa apărea în ziarele de dimineaţă, nu în cele de seară.

Credit: Wikipedia

James al II-lea al Scoţiei: regele scoţian a fost ucis de propriul său tun atunci când a decis să stea aproape de el şi să tragă, dorind să-şi impresioneze femeia iubită. A subestimat puterea tunului, care l-a rănit mortal.

Credit: Wikipedia

William Cuceritorul: deşi domnia lui a fost impresionantă, de aici şi numele, moartea sa nu a fost tocmai aşa. Pe când era pe câmpul de bătălie, calul său s-a oprit dintr-o dată, rupându-şi măruntaiele din cauza şocului.

Captură foto: youtube

George al II-lea: regele a avut o viaţă plină de bucurii, îi plăcea să petreacă şi avea vreo 30 de iubite cu care îşi petrecea majoritatea timpului. Nu din această cauză a murit, ci din cauza unei constipaţii severe. A fost găsit mort în toaletă.

Credit: Wikipedia

King John: contribuţia majoră a acestui rege este că a fost creatorul documentului Magna Carta în 1215. A murit din cauza diareei, pentru că a mâncat multe piersici atunci când s-a pierdut în pădure.

Credit: Wikipedia

James I: deşi moartea acestuia părea deja oribilă (a fost omorât de asasini), alte studii au arătat că lucrurile au stat chiar mai rău. Da, a fost înjunghiat de asasini, după ce aceştia l-au urmărit prin sistemul de canalizare unde a decis să se ascundă.

Credit: Wikipedia

Henry I: acesta a mâncat un peşte parazit care, desigur, nu este bun pentru oameni. La acea vreme, nu se ştia ce e şi dacă a fost prins de pescari, înseamnă că era comestibil. Nu se putea înşela mai rău!

Credit: Wikipedia

Henry al VIII-lea: Acest Henry era cunoscut ca fiind un despot căruia îi plăcea o nuntă bună (sau şase soţii). La sfârşitul vieţii, cântărea aproximativ 150 de kilograme, ceea ce a dus la o lungă serie de boli. Deşi coşciugul era robust (logic), acest lucru nu a împiedicat ca sucurile regeşti care au rezultat în urma imploziei cadavrului (în sicriu) să se scurgă pe străzi atunci când era condus pe ultimul drum.

Credit: Wikipedia

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Regele unui mic stat din Africa are 15 soţii, dar ţara are cel mai mare procent de adulţi bolnavi de SIDA

Scandalul amoros care probabil a salvat monarhia britanică

Cazurile de excludere din istoria monarhiei din România. De ce a fost exclus principele Nicolae, nepotul regelui Mihai, din linia de succesiune a Casei Regale

Experiment INEDIT în Evul Mediu realizat de un monarh scoţian: dorea să descopere ”limba lui Dumnezeu”