Împăratul ce căuta nemurirea. Amestecul pe care l-a consumat i-a adus însă sfârşitul

13 01. 2018, 18:30

Textele vechi de 2.200 de ani sugerează că împăratul le-a cerut membrilor curţii regale să caute o poţiune care i-ar fi garantat viaţa eternă. Ancient-code notează că Qin Shi Huang, născut în 259 î.Hr. a reuşit până în  momentul morţii sale, 210 î.Hr. să cucerească şase regate din China, realizând astfel o ţară unificată în cadrul căreia a fost desigur proclamat împărat

Conform specialiştilor, în timpul domniei lui Qui Shi Huang bucăţile de bambus reprezentau un material uzual utilizat pentru scrieri. În 2002, peste 36.000 de bucăţi de bambus ce conţineau texte au fost descoperite într-o fântână abandonată din provincia Hunan, China. 

Zhang Chunlong, cercetător din cadrul Institutului de Arheologie din Hunan, a analizat 48 dintre texte şi a descoperit printre acestea un decret al împăratului în care era ordonată descoperirea unei poţiuni pentru viaţa eternă. 

Specialiştii susţin că dorinţa regelui de a găsi leacul pentru viaţa eternă a ajuns până la graniţele regatului. În cadrul unui document este menţionat oraşul ”Duxiang”, unde ”nu a fost descoperit remediul miraculos”, însă ”căutările continuă”. De asemenea, în localitatea Langya din Shandong, ar fi fost descoperită ”o plantă aflată pe un munte sacru” care ar fi putut fi ceea ce căuta împăratul. Conform Chemistry World, împăratul ar fi consumat un amestec din 85% mercur şi 15% sulf pentru a-şi prelungi viaţa. Desigur, rezultatul a fost opus, împăratul murind la 49 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce suntem atât de departe de NEMURIRE?
 
Animalul care nu moare niciodată. Celulele lui se divizează la nesfârşit şi nu-şi pierd niciodată capacitatea de reproducere. FOTO+VIDEO
 
Proiectul Avatar. Tehnologia care ne va aduce peste câţiva ani „viaţa veşnică”
 
Descoperire fascinantă: ce cred copiii despre moarte, suflet şi nemurire?