Prima pagină Istorie

FOTO. Michelangelo a ascuns o caricatură cu el în una dintre faimoasele desene cu Vittoria Colonna

Alexandru Voiculescu 03.17.2018 | ● Vizualizări: 1699

Un nou studiu a scos la iveală că Michelangelo, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti, a ascuns o semnătură într-un desen făcut în onoarea prietenei sale, Vittoria Colonna, în 1525.

În timpul lui Michealngelo (6 March 1475 – 18 February 1564) existau multe restricţii asupra artiştilor şi a creaţiilor lor, inclusiv stipulaţia că nu îşi puteau semna operele, scrie Daily Mail.

Caricatura poate fi o metodă a artistului de a „fenta” această regulă. Mai mult, caricatura poate oferi unele informaţii cu privire la înfăţişarea şi sănătatea lui Michelangelo.

Descoperirea a fost făcută de Deivis DeCampos, cercetător în anatomie la Universitatea din Porto Alegre din Brazilia. Acesta a găsit ceea ce pare a fi un desen ce reprezintă un om în zona abdominală şi între liniile ce formau o parte din rochia sa (imaginea de mai jos).Credit: Mail Online

„În fiecare operă a artistului există întotdeauna posibilitatea să descoperi anumite lucruri surprinzătoare, ceea ce este de obicei asociat cu un simbol”, a precizat cercetătorul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce mesaje secrete a ascuns Michelangelo în picturile din Capela Sixtină?

O cameră secretă a lui Michelangelo care conţine desene şi schiţe unice, deschisă după sute de ani

Secretul bine pastrat al Capelei Sixtine a fost dezvaluit

Detaliile OBSCENE ascunse de Michelangelo în pictura Capelei Sixtine pentru a înfrunta Biserica Catolică