Un bărbat ce a trăit în Italia medievală şi-a înlocuit braţul amputat cu o armă

16 04. 2018, 00:05

Scheletul a fost descoperit în necropolele Longobard din nordul Italiei şi au fost datate ca provenind din secolele VI-VIII. Conform Science Alert, sute de schelete au fost înhumate în acest loc, precum şi un cal decapitat. 

Specialiştii au determinat că bărbatul avea în jur de 40-50 de ani, iar braţul său drept a fost amputat până în dreptul antebraţului. Arheologul Ileana Micarelli din cadrul Universităţii din Roma a determinat că braţul bărbatului a fost amputat cu ajutorul forţei brute. ”O posibilitate este că membrul a fost amputat din motive medicale, poate că erarupt din cauza unei accidentări sau a unei fracturi,” a declarat MIcarelli. 

Credit: (Micarelli et al./Journal of Anthropological Sciences)

În cadrul examinării detaliate, captele oaselor au prezentat dovezi ale presiunii biomecanice. Urmele de uzură de pe dinţii acestuia au confirmat faptul că bărbatul a purtat o proteză. Acesta probabil îşi strângea curelele protezei cu ajutorul dinţilor. Lângă schelet specialiştii au descoperit şi lama unui cuţit alături de curele. Aceste dovezi sugerează că purta cuţitul ca proteză pentru braţul lipsă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Misterul unui schelet vechi de 8.500 de ani a fost elucidat. Cine era de fapt „Bărbatul din Kennewick”
 
Arheologii au descoperit un schelet în mormântul din Amphipolis (Galerie FOTO)
 
Arheologii au descoperit cel mai vechi schelet al unui copil afectat de sindromul Down (FOTO)
 
Surpriză de proporţii pentru istorici când au aflat cui aparţine acest schelet (Galerie FOTO)