Acesta este cel mai vechi text mayaş. În document au fost analizate mişcările planetei Venus

08 09. 2018, 17:30

Cele 10 pagini ce au supravieţuit trecerii timpului vor fi cunoscute sub denumirea de „Codexul Mayaş din Mexic”. Conform Mail Online, anterior a fost cunoscut cu denumirea de „Codexul Grolier”. 

La început, cartea a fost compusă din 20 de pagini ce conţineau o serie de observaţii şi predicţii asociate mişcărilor astrale ale lui Venus. Textele mayaşe sunt compuse dintr-o serie de glife silabice. Un colecţionar mexican a cumpărat documentul în 1964, iar prima oară a fost expus la clubul Grolier din New York, în 1971. 

Colecţionarul Josue Saenz a înapoiat cartea autorităţilor mexicane în 1974.  „Stilul din această carte este diferit de cel al altor documente mayaşe, acest fapt a pus la îndoială autenticitatea cărţii”, au afirmat membrii institutului într-o declaraţie oficială. „Am realizat o serie de teste chimice pentru a-i dovedi autenticitatea”, au adăugat ei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Acesta este chipul unuia dintre cei mai importanţi conducători mayaşi
 
Descoperire impresionantă într-un vechi oraş mayaş
 
Un schelet mayaş, vechi de 7.000 de ani, a fost descoperit într-o peşteră din Mexic. A aparţinut unei perioade de tranziţie a omului
 
Istoria civilizaţiei mayaşe ar putea fi rescrisă. Cercetătorii au aflat detalii importante în urma descoperirii unui pandantiv, uriaş, din jad