Home » Istorie » O fortificaţie franceză, veche de 325 de ani, a fost descoperită în Canada

O fortificaţie franceză, veche de 325 de ani, a fost descoperită în Canada

O fortificaţie franceză, veche de 325 de ani, a fost descoperită în Canada
Publicat: 18.11.2018
O fortificaţie din lemn ce datează din 1690 a fost descoperită în Quebec. Specialiştii susţin că parapetul descoperit recent ar fi făcut parte din bastionul St. Louis.

Fortificaţia din lemn este predecesoarea faimosului zid de apărare din piatră ce încă înconjoară centrul istoric al oraşului Quebec.

Galerie foto

vezi galeria
3 foto

Conform Fox News, inginerul militar, francez Josue Dubois Berthelot de Beaucours a fost cel care a proiectat sistemul de apărare din lemn ce a fost construit de 500 de trupe. Specialiştii susţin că amploarea fortificaţiei descoperite, cât şi modul în care este conservată sunt remarcabile. Fiind parte a patrimoniului mondial UNESCO, zona veche a Quebec datează din secolul XII, atunci când oraşul a fost fondat de exploratorul francez Samuel de Champlain. Zona istorică este considerată cel mai bun exemplu al unui oraş colonial fortificat.

Specialiştii au încercat să recupereze rămăşiţele pentru a le conserva. Oficialităţile din oraş afirmă că zidul de apărare din lemn va fi uscat cu grijă într-o locaţie închisă, proces ce va dura în medie 2 ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Stelling van Amsterdam, linia defensivă construită de olandezi pentru a face faţă ofensivei prusacilor – GALERIE FOTO

Patru fortificaţii germane din Al Doilea Război Mondial sunt înfricoşătoare şi uimitoare şi spun povestea unui război nemilos

Linia Maginot şi fortificaţiile care trebuiau să apere Franţa

Bijuterii ale Romaniei in Patrimoniul UNESCO (V)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase