Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce este Zidul lui Hadrian?

Ce este Zidul lui Hadrian?

Ce este Zidul lui Hadrian?
Publicat: 08.11.2016
Construit la ordinele Împăratului roman Hadrian şi localizat în Marea Britanie, Zidul lui Hadrian a fost o fortificaţie de apărare ce marca frontiera nord-vestică a Imperiului Roman de-a lungul a trei secole.

Zidul măsoară 117 kilometri lungime şi se întinde pe coastă de-a lungul Marii Britanii de nord din zilele noastre, între Wallsend, în est, şi Bownsess-on-Solway, în vest. 

Costrucţia a început în jurul anului 122 d.Hr. după ce Hadrian a vizitat provincia romană cunoscută cu denumirea de Britania, pentru construirea zidului, care a durat şase ani, a fost nevoie de o armată de 15.000 de oameni.

O mare parte din zid a fost construită din piatră, iar unele zone au fost realizate din gazon. Mici forturi au fost realizat de-a lungul a unei mile romane (1,4 kilometri), între fiecare fortăreaţă fiind amplasat un turn de supraveghere. În plus, pe lângă zid existau o sută de forturi mari unde soldaţii staţionau.

Hadrian a fost împărat din 117 până la moartea sa din 138, următorul împărat, Antonius Pius, a ridicat un zid de gazon la nord de zidul lui Hadrian, în zona Scoţiei de astăzi.  Zidul lui Antonine, care avea construite câteva forturi de-a lungul său, a fost părăsit în 160 când romanii au reocupat Zidul lui Hadrian. Forturile au fost ocupate până la sfârşitul conducerii romane, de la începutul secolului al V-lea. 

În următoarele secole, pietre din Zidul lui Hadrian au fost îndepărtate şi utilizate la construirea caselor şi a drumurilor, însă unele dintre porţiunile zidului au supravieţuit. 

Sursa: History

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase