Home » Istorie » O frescă uimitoare cu o regină ”senzuală” a fost descoperită în Pompeii – Galerie Foto

O frescă uimitoare cu o regină ”senzuală” a fost descoperită în Pompeii – Galerie Foto

O frescă uimitoare cu o regină ”senzuală” a fost descoperită în Pompeii – Galerie Foto
Publicat: 21.11.2018
Arheologii aflaţi în străvechiul oraş Pompeii au descoperit o frescă remarcabilă ce înfăţişează o scenă senzuală dintre zeul roman Jupiter şi regina Leda a Spartei din mitologia greacă.

Fresca a fost descoperită în cubiculum sau dormitorul unei case din rămăşiţele oraşului roman. Conform Fox News, în frescă, Jupiter este transformat în lebădă. Imaginea lui Leda în timpul unei relaţii intime cu zeul sub forma lebedei era o decoraţiune obişnuită a caselor din Pompeii şi Herculaneum, un alt oraş distrus de erupţia vulcanului Vezuviu, în 79 d. Hr.

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

La scurt timp după erupţie, Pompeii a fost îngropat în cenuşă vulcanică, iar 2.000 de locuitori ai oraşului au fost ucişi. Leda este un personaj important din mitologia greacă. „Scena, plină de senzualitate prezintă uniunea dintre Jupiter, transformat în lebădă, şi Leda, soţia regelui Tyndareos”, au explict membrii sit-ului arheologic Pompeii.

 

„Din relaţiile sale, prima cu Jupiter şi a doua cu Tyndareos, au rezultat doi gemeni Castor şi Pollux ce s-au născut dintr-un ou, numiţi şi dioscuri, Elena care va deveni soţia regelui Menelau al Spartei, ce a provocat şi începerea Războiului Troian, şi Clitemnestra, soţia şi asasina regelui Agamemnon, fratele lui Menelau ”. În mitologia greacă, copiii lui Leda ar fi fost născuţi prin Zeus, versiunea grecească a lui Jupiter.

Directorul parcului arheologic Pompeii, Massimo Osanna, a afirmat că fresca este excepţională. Fresca ale cărei culori sunt remarcabil de puternice a fost descoperită în timpul unor lucrări de consolidare. Sit-ul arheologic a rămas neatins timp de 1.500 de ani, până când a fost redescoperit în timpul secolului XVIII.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Frescele INDECENTE descoperite într-un bordel din Pompei arată cum era viaţa sexuală a romanilor antici

Arheologii au descoperit cea mai exactă dată a distrugerii oraşului roman Pompeii

Ar putea fi acesta craniul lui Pliniu cel Bătrân? Experţii italieni susţin că au descoperit rămăşiţele eroului de la Pompeii

Cuplul celebru de la Pompeii, rămas îmbrăţişat în urma erupţiei vulcanice, erau doi homosexuali

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase