Rămăşiţe misterioase uriaşe ale unui Triceratops, rivalul celebru al lui T-rex, descoperite în SUA

28 06. 2019, 00:05

Fosilele dinozaurului au fost găsite luna trecută pe un şantier de construcţii din Colorado. 

Un os din membre şi mai multe coaste au fost primele fosile pe care paleontologii le-au descoperit, aceştia afirmând că rămăşiţele ar aparţine unui dinozaur cu coarne. Într-o declaraţie citată de Fox News, reprezentanţi ai Muzeului Denver de Natură şi Ştiinţă au afirmat că fosilele au fost găsite într-un strat de rocă ce datează între 66 şi 68 de milioane de ani în urmă. Acestea aparţin unui specimen adult de Triceratops care ar fi măsurat circa 9 metri şi ar fi cântărit până la 5,8 tone.

În 2017 un craniu fosilizat de Torosaurus, un alt dinozaur erbivor, a fost găsit pe un şantier de construcţii din Thornton, Colorado.

Animale erbivore, dinozaurii Triceratops ((rivalii clasici ai lui T-rex) au trăit în era Mezozoica, în Cretacicul Târziu, în urmă cu 68 – 65 de milioane de ani, în ceea ce este acum America de Nord. A fost unul dintre ultimii dinozauri apăruţi înainte de dezastrul de la sfârşitul Cretacicului care a dus la dispariţia lor.

Reprezentarea grafică a unei confruntări dintre Tyrannosaurus rex (T-rex) şi Triceratops / Credit foto: 123RF

Triceratops aveau trei coarne, de unde şi numele pe care l-a primit. Masculii aveau un corn vertical pe nas, iar femelele aveau cornul nazal în poziţie orizontală.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cercetătorii au descris şi au numit cel mai mare dinozaur care a fost descoperit vreodată

Misterul celor mai lungi urme de dinozaur a fost elucidat

De ce au devenit dinozaurii atât de mari

A fost descoperit strămoşul furios al lui Tyrannosaurus rex