Exploratorul care a găsit Titanicul vrea să pornească în căutarea avionului Ameliei Earhart

25 07. 2019, 19:00
Robert Bellard, oceanograful care este autorul mai multor descoperiri importante sub apele mărilor şi oceanelor: epava ambarcaţiunii de patrulă a lui John F. Kennedy din cel de Al Doilea Război Mondial, cuirasatului german Bismark şi mai multe epave în Marea Neagră, dar care şi-a câştigat faima după ce a descoperit rămăşiţele Titanicului anunţă un nou proiect: găsirea avionului Ameliei Earhart, notează Fox News.

Oceanograful Robert Ballard a găsit în anul 1985 epava navei Titanic, în cadrul unei misuni militare secrete şi-a asumat, împreună cu National Geografic, un nou proiect: găsirea avionului pilotat de către Amelia Earhart. Sursele oficiale spun că acesta îşi va concebtra căutările în jurul unui atol, o formaţiune geologică formată din depunerea scheletelor de corali din Insulele Phoenix din Oceanul Pacific. Pentru a-şi atnge scopurile echipa oceanografului va folosi vehicule subacvatice. De asemenea, este luată în calcul şi cercetarea unor posibile locuri în care Amelia Earhart ar fi putu să îşi facă tabăra.

 

Amelia Earhart a dispărut în data de 12 iulie 1937, după ce a decolat din Lae, Noua Guinee, având cursul stabilit pentru Insula Howard, aflată în apropierea Ecuatorului. Dipariţia acesteia a fost urmată de doi ani de căutări fără succes, dar şi de o serie de conspiraţii. Unele susţineau că s-ar fi stabilit printre băştinaşii din Noua Guinee sau chiar că s-ar fi întors în Statele Unite, unde şi-ar fi continuat viaţa ca o persoană obişnuită.

Citeşte şi:

Amelia Earhart, prima femeie pilot care a zburat peste Atlantic. VIDEO

A fost rezolvat misterul morţii aviatoarei Amelia Earhart? Un cercetător susţine că oasele descoperite pe o insulă din Pacific sunt ale femeii

Acestea sunt ultimele mesaje transmise de pilotul Amelia Earhart după dispariţie. „Trebuie să plecăm de aici. Nu mai putem sta mult timp”

Au încercat americanii să muşamalizeze moartea lui Amelie Earhart? O imagine descoperită recent sugerează că faimoasa femeie-pilot nu a murit în timpul prăbuşirii avionului în care se afla