Home » Istorie » Sigiliul unei prinţ din dinastia Ming, descoperit pe un câmp de luptă

Sigiliul unei prinţ din dinastia Ming, descoperit pe un câmp de luptă

Sigiliul unei prinţ din dinastia Ming, descoperit pe un câmp de luptă
Publicat: 12.05.2020
Artefactul a fost găsit în provincia Sichuan, SV Chinei, într-o zonă unde în secolul XVII s-a purtat o bătălie.

Arheologii din China au anunţat o descoperire neobişnuită pentru un câmp de luptă, mai exact, în provincia Sichuan, aceştia au identificat un sigiliu din aur  care ar fi aparţinut unei prinţ din dinastia Ming. Artefactul este realizat din aur cu o puritate de 95%, iar din tiparul de pe el a fost posibilă identificarea proprietarului, notează The History Blog.

Oamenii au descifrat inscripţia „Shu Shi Zi Bao”, care face trimitere la numele medieval al provinciei, „Shu”, în timp ce „Shi Zi” era titlu purtat de primul născut al unui prinţ.

Descoperirea acestui sigiliu a fost rezultatul unei investigaţii derulate de către autorităţile chinezeşti care a dus la identificarea a zece grupări care se implicau în traficul cu artefacte. Aceştia descoperiseră obiecte din perioada Ming pe care le-au pus la vânzare pe piaţa neagră, în cele din urmă aceştia au fost reţinuţi, iar locul de provenienţă al obiectelor a fost excavat de către arheologi. Pe lângă artefactele recuperate de la traficanţi, au mai fost descoperite câteva zeci de mii de către oamenii de ştiinţă.

Sigiliul descoperit recent este cel de-al doilea care a fost descoperit pe malul râului Minjiang, autorităţile chineze descoperind un al doilea în posesia unui colecţionar particular. Arheologii explică faptul că acest al doilea sigiliu este cel mai important artefact al acestui sit şi asta deoarece a aparţinut lui Zhang Xianzhong, supranumit „Tigrul Galben” şi conducător al unei răscoale ţărăneşti, acesta a cucerit regiunea Sichuan în anul 1644, s-a declarat rege al unei dinastii proprii, dar a fost omorât la scurt timp.

Aceste descoperiri bogate au o semnificaţie arheologică dincolo de valoarea artefactelor, oferă informaţii importante legate de metalurgia, sistemele fiscale, tehnologia militară şi guvernanţa dinastiei Ming care au dat naştere lui Zhang Xianzhong şi revoltei pe care a condus-o.

Citeşte şi:

”Elixirul nemuririi” este descoperit în China pentru prima dată: un vas de bronz conţine legendara licoare folosită de bogaţi în încercarea de a păcăli moartea

Descoperire epocală în China. Arheologii au găsit o adevărată comoară într-un mausoleu vechi de peste 2.000 de ani

Cel mai vechi medicament tradiţional chinez a fost descoperit în celebrul mormânt al Marchizului de Haihun

Opt artefacte inexplicabile

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase