Home » Istorie » Un schelet de peste 4.000 de ani descoperit în Germania

Un schelet de peste 4.000 de ani descoperit în Germania

Un schelet de peste 4.000 de ani descoperit în Germania
Credit foto: Archaeros/Philipp Roskoschinski
Publicat: 31.05.2020

Scheletul unei femei a fost găsit într-o poziție ghemuită.

În timpul lucrărilor pentru construirea unei turbine eoliene, arheologii de la Oficiul de Stat din Brandenburg pentru Conservarea Monumentelor au descoperit un mormânt neolitic în Uckermark, nord-estul Germaniei. Scheletul excavat aparținea unei femei și a fost înhumat la marginea unei foste așezări, notează The History Blog.

Oamenii de știință explică faptul că această femeie a fost așezată cu genunchii apropiați de piept, iar capul acesteia era orientat către nord. În jurl acesteia nu au fost identificate ofrande funerare, acestea fiind distruse de către condițiile de mediu.

Data exactă a înhumării nu poate fi stabilită, dar arheologii sunt de părere că femeia a fost înhumată între anii 2.500-2.200 înaintea erei noastre, perioada Neoliticului Târziu.

„Nu am mai făcut o astfel de descoperire”, a declarat arheologul Philipp Roskoschinski pentru ziarul Tagesspiegel.

schelet
Credit foto: Archaeros/Philipp Roskoschinski

Pornind de la poziția în care a fost așezat scheletul acestei femei arheologii sunt de părere că acesta a fost un act deliberat. „Din păcate, în mormânt nu au existat alte obiecte care să ne poată spune mai multe despre viața femeii”, explică arheologul.

În prezent, oamenii de știință efectuează teste pentru a stabili cu exactitate vechimea scheletului, dar și care au fost cauzele care au dus la moartea femeii.

Citește și:

Un mormânt subteran vechi de 5.000 de ani, descoperit în Franţa

Într-un centru religios neolitic vechi de 5.000 de ani s-au găsit artefacte unice pentru acea perioadă, al căror rol rămâne un mister

Mormânt din Epoca Fierului descoperit în Franța

Morminte vechi de 3.500 de ani, ornate cu frunze de aur, au fost descoperite în Grecia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase