Home » Istorie » Cel mai vechi pub din Marea Britanie a fost închis după ce a funcționat mai bine de 1.000 de ani

Cel mai vechi pub din Marea Britanie a fost închis după ce a funcționat mai bine de 1.000 de ani

Publicat: 09.02.2022

Un local, al cărui proprietar susține că este cel mai vechi pub din Marea Britanie, a fost închis din cauza problemelor financiare agravate de pandemia de COVID-19.

Ye Olde Fighting Cocks, din orașul St. Albans, aflat la nord de Londra, este deschis încă din anul 793 d.Hr., potrivit site-ului său, relatează CNN.

Cel mai vechi pub din Marea Britanie a fost acum închis „după o perioadă lungă de condiții comerciale extrem de dificile”. „Împreună cu echipa mea, am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a ține pubul deschis”, spune Christo Tofalli, proprietarul localului.

Pandemia a adus probleme pentru cel mai vechi pub din Marea Britanie

„Însă ultimii doi ani au fost fără precedent pentru industria ospitalității și ne-au învins pe toți cei care am luptat din greu pentru a menține deschis acest pub recunoscut”, a continuat Tofalli.

Acesta a mai spus că piața era „extrem de dură” și înainte de pandemie, dar efectele Covid-19 au fost „devastatoare” și făcut ca pubul să se chinuie să-și îndeplinească obligațiile financiare.

„Este de la sine înțeles că am inima frântă: acest pub a fost mult mai mult decât o simplă afacere pentru mine și mă simt onorat că am avut chiar și un mic rol în istoria sa”, a scris el.

Industria puburilor din Marea Britanie într-adevăr se chinuia și înainte de pandemie, deoarece oamenii au renunțat să mai bea în puburi, mergând în baruri, restaurante sau bând acasă. Între 2008 și 2018, peste 11.000 de puburi și-au închis porțile, potrivit Biroului pentru Statistică Națională din Marea Britanie, reducând numărul total cu aproape un sfert.

Cum și-a primit denumirea?

Structura principală a celui mai vechi pub din Marea Britanie, Ye Olde Fighting Cocks, a fost construită în secolul al XI-lea și a fost folosită inițial drept crescătorie de porumbei, potrivit biroului local de turism.

Pubul și-a luat numele de la luptele de cocoși care au avut loc acolo la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, iar Oliver Cromwell ar fi dormit o noapte la han în timpul războiului civil englez.

pub din Marea Britanie
Foto: Profimedia

Ye Olde Fighting Cocks a fost la un moment dat recunoscut ca cel mai vechi pub din Anglia de către Guinness World Records, dar recordul este acum inactiv, a declarat un purtător de cuvânt al Guinness.

„Acest record este inactiv încă din anul 2000, atunci când a devenit clar că nu era posibil să fie verificat în totalitate”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

„Chiar și atunci când am publicat informații în acest sens în trecut, nu am fost niciodată în măsură să afirmăm definitiv care a fost cel mai vechi pub din țară, deoarece vechimea și utilizarea istorică a clădirilor sunt în multe cazuri incerte”, a adăugat ea.

Planuri de redeschidere pentru cel mai vechi pub din Marea Britanie

Deținător de record sau nu, este posibil ca pubul să nu fie încă pe ultimul drum. Un purtător de cuvânt al Mitchells & Butlers, fabrica de bere care deține sediul, a declarat că lucrează la redeschiderea localului.

„Putem confirma că, din păcate, chiriașii noștri de la Ye Old Fighting Cocks au numit administratori, dar îi putem asigura pe localnici că acesta nu este sfârșitul pubului”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Explorăm în prezent toate oportunitățile pentru viitorul localului și sperăm să redeschidem pubul sub o nouă conducere cât mai curând posibil”, au adăugat aceștia.

Regatul Unit găzduiește multe puburi istorice, inclusiv faimoasa tavernă Prospect of Whitby, de pe malul Tamisei.

Înființat în 1520 și cunoscut anterior ca Taverna Diavolului, pubul a fost un loc de întâlnire renumit pentru contrabandişti, bandiți și pirați.

Vă recomandăm să citiți și:

Parcul Carol, unul dintre cele mai frumoase parcuri din București

Cetatea Neamțului, unul dintre monumentele medievale excepționale din România

De ce vrăjitoarele folosesc mături? Povestea din spatele miturilor

Magicianul extraordinar care a fost ucis de propriul său truc de succes

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase