Home » Istorie » Șase copii mumificați, sacrificați cu secole în urmă, descoperiți în Peru

Șase copii mumificați, sacrificați cu secole în urmă, descoperiți în Peru

Publicat: 17.02.2022

Șase mumii ale unor copii, despre care se crede că au fost sacrificați în urmă cu sute de ani, aparent pentru a însoți un nobil mort în viața de apoi, au fost găsite într-un mormânt de lângă Lima, au anunțat arheologii.

Micile schelete, înfășurate strâns în pânză, au fost găsite în mormântul unui om important, posibil o figură politică, descoperit în situl de săpături din Cajamarquilla, la aproximativ 24 de kilometri est de Lima.

„Copiii ar putea fi rude apropiate și au fost plasați în diferite părți ale intrării mormântului mumiei, care ar fi fost un nobil, unul peste altul”, a declarat arheologul Pieter Van Dalen, responsabil de săpături, scrie Phys.org.

Cei șase copii, potrivit ipotezei noastre de lucru, ar fi fost sacrificați pentru a însoți mumia în lumea de dincolo”, spune arheologul Van Dalen.

Mumiile au o vechime cuprinsă între 1.000 și 1.200 de ani

Cajamarquilla a fost un oraș construit din noroi în jurul anului 200 î.Hr. în perioada preincașă și a fost ocupat până în jurul anului 1500. Acesta ar fi putut găzdui între 10.000 și 20.000 de persoane.

Credit foto: Profimedia

Potrivit arheologului Van Dalen, mumiile descoperite aveau o vechime cuprinsă între 1.000 și 1.200 de ani.

În apropiere, echipa a găsit, de asemenea, oasele a șapte adulți care nu fuseseră mumificați, precum și rămășițe de animale asemănătoare cu lama și obiecte de lut.

Îngropați alături de mumia unui bărbat de 20 de ani

Rămășițele presupusului nobil au fost găsite anul trecut într-un mormânt de aproximativ trei metri lungime și 1,4 metri adâncime în Cajamarquilla, unul dintre cele mai mari complexe arheologice din apropiere de Lima. Este vorba despre mumia unui bărbat important, despre care se crede că ar fi avut aproximativ 20 de ani când a murit.

În plus, potrivit arheologilor, el a fost îngropat cu mâinile acoperindu-i fața și legat cu o funie.

De asemenea, în 2018, arheologii din Peru au găsit dovezi ale celui mai mare sacrificiu de copii din istorie, descoperind rămășițele a peste 140 de tineri care au fost sacrificați alături de 200 de lame, în cadrul unui ritual de ofrandă în urmă cu aproximativ 550 de ani.

Cercetătorii au stabilit că cei mici aveau vârste cuprinse între cinci și 14 ani, deși majoritatea aveau între opt și 12 ani când au murit.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Tradiție sau necesitate? Indigenii din Peru înfigeau oasele morților în țepușe

Peștii din recifele de corali, în pericol de dispariție. Dovezile descoperite în urma unui studiu

Cel mai mare organism de pe Pământ este devorat încetul cu încetul de cerbi

Un bărbat a început să „îl audă pe Dumnezeu” după ce a urmat un tratament cu antibiotice

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase