Home » Istorie » Dieta lui Charlie Chaplin. Ce mânca cel mai des marele actor?

Dieta lui Charlie Chaplin. Ce mânca cel mai des marele actor?

Publicat: 07.04.2022

De mult timp se știe că „mâncarea”, sub o formă sau alta, a fost o parte foarte importantă din viața și arta lui Charlie Chaplin. Cu toate acestea, puține persoane știu că Charlie avea și obiceiul de a-și publica rețetele.

Atunic când vine vorba despre mâncare, Charlie Chaplin este, cel mai probabil, asociat cu scena din filmul Gold Rush, unde acesta interpreta un miner nevoiaș. Era Ziua Recunoștinței și tot ce avea de mâncare era una dintre cizmele sale, astfel că acesta este cunoscut pentru că și-a mâncat pantofii, potrivit MorningAdviser.

Totuși, este clar că aceasta nu era mâncarea sa preferată. În plus, în alte două filme ale lui Chaplin îl putem observa cum servește masa. De exemplu, în The Kid, Charlie savurează un mic dejun cu clătite și o cină consistentă cu tocană.

Rețetele lui Chaplin, în cărți de bucate

În The Great Dictator, parodia lui Chaplin despre Hitler, realizată în anul 1940, în care Chaplin a vorbit pentru prima dată pe ecran, căpșunile și muștarul sunt în centrul atenției.

Deși acestea sunt doar recuzită pentru filmele sale, Chaplin, născut la Londra, a avut și alte legături cu mâncarea, având o pasiune atât pentru a o savura, cât și pentru a o găti.

Astfel, de-a lungul vieții sale publice, Charles Chaplin a fost solicitat de organizații să doneze rețetele preferate pentru a fi publicate într-o carte de bucate, care urma să fie vândută pentru a strânge bani în scopuri caritabile.

Rulada cu mere a lui Charlie Chaplin

Prima dintre acestea a fost Celebrated Actor-Folks’ Cookeries, publicată în 1916 de Mabel Rowland. În cadrul acesteia, Charlie a donat o rețetă pentru o ruladă cu mere, o fotografie, un autograf și un comentariu. În plus, acesta era cunoscut drept un iubitor de fripturi și plăcinte, notează site-ul CharlieChaplin.

În 1952, împreună cu soția sa, Oona, a părăsit Statele Unite și s-a stabilit în Elveția, unde cei doi au crescut opt copii.

Mai târziu, în 1972 Charlie Chaplin s-a întors în Statele Unite pentru a primi un Oscar special. În 1975, cu doi ani înainte de moartea sa, a fost făcut cavaler de către regină.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Microbiomul intestinal, îmbogățit cu bacterii asociate cu pierderea în greutate în dieta mediteraneană

Dieta lui Albert Einstein. Ce mânca marele fizician?

Dieta cu care vei cuceri lumea. Ce mâncau spartanii?

Ar putea fi dieta Paleolitică o metodă eficientă de a pierde în greutate?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase