Home » Lumea digitală » Display-ul fără atingere (touchless), noua invenţie a oamenilor de ştiinţă. Avantajele sunt uriaşe – VIDEO

Display-ul fără atingere (touchless), noua invenţie a oamenilor de ştiinţă. Avantajele sunt uriaşe – VIDEO

Display-ul fără atingere (touchless), noua invenţie a oamenilor de ştiinţă. Avantajele sunt uriaşe – VIDEO
Publicat: 18.10.2015
Display-ul touchless este cea mai nouă invenţie pe care dezvoltat-o oamenii de ştiinţă germani. Noutatea vine din faptul că acestă componentă digitală poate fi utilizate fără atingerea ecranului în mod direct cu degetul.

Display-ul fără atingere are în spate o tehnologie care constă în alternarea unor straturi ultra-subţiri de acid fosfatoantimonat – un cristal solid la temperatura camerei – şi nanoparticule de dioxid de siliciu sau dioxid de titan.

Când degetul se apropie la câţiva milimetri de ecran, umiditatea din moleculele de apă emise de porii pielii umane este transformată în câteva milisecunde de aşa-numitele cristale fotonice, într-un semnal electric sau o schimbare de culoare.

Cu ajutorul noii invenţii, murdărirea display-urilor smartphone-urilor, tabletelor şi notebook-urilor va fi de domeniul trecutului. Oamenii de ştiinţă au spus că afişarea ”touchless” are şi beneficii igienice pentru dispozitivele digitale folosite în locuri publice, cum ar fi bancomatele şi distribuitoarele automate de bilete.

Singurul inconvenient este că ei nu au menţionat când se va putea trece la producţia în serie a acestor display-uri ”touchless”, ceea ce înseamnă că va mai trebui să aşteptăm noile gadge-uri vor fi dotate cu aceste ecrane.

Sursa: The Nation

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase