Home » Lumea digitală » Planul lui Mark Zuckerberg pentru 2016: robotul-majordom după modelul lui Jarvis din Iron Man

Planul lui Mark Zuckerberg pentru 2016: robotul-majordom după modelul lui Jarvis din Iron Man

Planul lui Mark Zuckerberg pentru 2016: robotul-majordom după modelul lui Jarvis din Iron Man
Publicat: 04.01.2016
Mark Zuckerberg vrea să creeze în 2016 o formă de inteligenţă artificială care să funcţioneze ca un majordom, a cărui misiune va fi aceea de a administra chestiunile gospodăreşti şi de a-l asista pe creatorul reţelei de socializare Facebook în activităţile sale profesionale, informează Reuters.

Mark Zuckerberg, care se lansează într-o nouă provocare personală la începutul fiecărui an, şi-a dezvăluit planurile pentru 2016 prin intermediul unui mesaj publicat, duminică, pe pagina sa de Facebook.

„Vă puteţi gândi la el ca la un fel de Jarvis din seria «Iron Man»”, a scris Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, referindu-se la programul computerizat cu rol de majordom ce apare în revistele de benzi desenate Marvel şi în filme realizate pe baza acestora.

Zuckerberg va începe să lucreze la noul proiect prin explorarea tehnologiilor existente. Apoi, va începe să „înveţe” noul program informatic să îi recunoască vocea, pentru ca „majordomul” să înveţe să controleze toate chestiunile gospodăreşti, precum luminile, temperatura şi volumul televizoarelor şi aparatelor audio-video din locuinţa sa.

Fondatorul platformei Facebook intenţionează, de asemenea, să îl înveţe pe „robotul-majordom” să recunoască chipurile prietenilor săi atunci când aceştia sună la uşă şi să permită accesul lor în locuinţă. Robotul-asistent va analiza şi diverse baze de date pentru a-l ajuta pe Zuckerberg în activităţile sale profesionale.

„Aceasta va fi o provocare intelectuală amuzantă, voi face acest program de codificare pentru mine însumi”, a adăugat Mark Zuckerberg. „Abia aştept să împărtăşesc cu voi ceea ce voi învăţa pe parcursul acestui an”, a mai spus acesta.

Planurile privind lansarea acestui robot-majordom vin în contextul în care Mark Zuckerberg a devenit, la sfârşitul anului trecut, tată, după ce soţia lui, doctorul Priscilla Chan, a născut o fetiţă, care a primit numele Max. La momentul respectiv, Mark Zuckerberg a anunţat că îşi va petrece o perioadă acasă, în defavoarea sediului Facebook, pentru a putea fi alături de familia sa.

Lecturarea a două cărţi pe lună şi învăţarea dialectului mandarin al limbii chineze se numără printre celelalte provocări personale în care s-a lansat CEO-ul Facebook în ultimii ani, la începutul lunii ianuarie.

Mark Zuckerberg este în prezent unul dintre cei mai tineri şi de succes oameni de afaceri din lume, având o avere estimată de Forbes la 45,7 miliarde de dolari.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase