Home » Lumea digitală » Polaris, tehnologia care ar putea reduce substanţial timpul de încărcare al paginilor web

Polaris, tehnologia care ar putea reduce substanţial timpul de încărcare al paginilor web

Polaris, tehnologia care ar putea reduce substanţial timpul de încărcare al paginilor web
Publicat: 13.03.2016
Dezvoltat de institutul MIT, Massachusetts Institute of Technology, SUA, "Polaris" descrie o nouă metodă mai eficientă pentru încărcarea paginilor web, care poate funcţiona cu orice web browser.

Deşi infrastructura de reţea are un rol important, nu viteza conexiunii la internet este principala cauză pentru încărcarea lentă a paginilor web, ci modul ineficient în care browserul web şi serverul aflat la celălalt capăt trebuie să facă mai multe schimburi de informaţii înainte de livra datele necesare compunerii unei pagini, informează Go4it.

Potrivit Go4it, în forma actuală, web browserul „nu ştie” de la bun început care sunt datele necesare pentru compunerea paginii web (imagini, cod Javascript, HTML, etc.), fiecare „bucată” fiind solicitată serverului aflat la distanţă în mod separat, introducând latenţe care se adaugă la timpul final de aşteptare pentru încărcarea paginii. Adresând problema latenţelor, noua metodă „Polaris” promite să scurteze în medie cu 34% timpii de încărcare a paginilor web.

În loc să folosească interogări repetate pentru obţinerea fiecărui element din pagină, metoda „Polaris” construieşte mai întâi o „hartă” a dependinţelor dintr-o pagină web, după care extrage toate fişierele necesare cu o singură operaţiune.

Bazat pe Javascript, algoritmul „Polaris” este implementat la nivelul serverului web, funcţionând apoi cu orice web browser, alte modificări nefiind necesare.

Totuşi, există şi unele dezavantaje. Fiind necesară cunoaşterea organizării paginilor la nivelul întregului website, „Polaris” ar putea prezenta risc crescut de securitate, informaţiile detaliate despre structura fiecărei pagini putând fi o sursă de inspiraţie pentru un eventual atacator.

Documentaţia completă şi funcţiile noului algoritm „Polaris” vor fi prezentate pe larg cu ocazia unei conferinţe USENIX pregătită pentru această săptămână, conform Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase