Home » Lumea digitală » În urmă cu 4 ani, un tânăr biolog îşi pierdea braţul şi piciorul stâng. Acum, el a primit o nouă şansă la normalitate – VIDEO

În urmă cu 4 ani, un tânăr biolog îşi pierdea braţul şi piciorul stâng. Acum, el a primit o nouă şansă la normalitate – VIDEO

Publicat: 25.05.2016
În urmă cu 4 ani, un tânăr biolog îşi pierdea braţul şi piciorul stâng. Acum, el a primit o nouă şansă la normalitate – VIDEO
În urmă cu 4 ani, atunci când a fost lovit de un tren în Londra, biologul James Young se temea de tot ceea ce putea fi mai rău.
După accident, ca urmare a traumatismelor severe pe care tânărul le suferise, medicii au decis să îi amputeze piciorul şi braţul stâng. Recent, britanicul a primit o nouă şansă la normalitate. 
 
Inginerul Sophie de Oliveira Barata şi echipa angrenată în cadrul Alternative Limb Project au creat special pentru James Young un braţ bionic echipat cu cele mai performante tehnologii disponibile la ora actuală. Dispozitivul, care a costat 90.000 de dolari, a fost proiectat în colaborare cu compania Konami, după modelul braţului bionic Solid Snake din jocul Metal Gear Solid V. 
 
Împreună cu un grup de ingineri, roboticieni şi designeri, Barata a reuşit să fabrice dispozitivul încă de anul trecut. Acum, el a fost ataşat de trupul lui James şi, din câte se pare, purtătorul este mai mult decât de mulţumit. 

Sursa:youtube.com/BBCnews
 
Inginerii au montat la nivelul încheieturii braţului bionic un ceas inteligent. Membrul artificial dispune de degete controlabile în totalitate, încărcător pentru telefon şi chiar o dronă. 
 
Dispozitivul este detaşabil funcţionează prin comenzi trimise de nervii de la nivelul muşchilor umerilor către senzorii braţului bionic. Deşi, la prima vedere, sistemul pare extrem de folositor, Young susţine că nu s-ar descurca dacă nu şi-ar putea folosi şi celălalt braţ. 
 
Pentru a rezolva această problemă, britanicul a început deja să caute sponsori pentru a fi supus unei proceduri de osteointegrare. Cu ajutorul unei astfel de tehnici, braţul robotic poate fi ataşat direct de oasele purtătorului, folosind tije din titan. 
 
 
 
                                             Reuşită tehnologică fără precedent: cercetătorii australieni au dezvăluit primul ochi bionic
     

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase