Prima pagină Lumea digitala

Samsung ar putea renunţa la cel mai nou model de telefon

Maria Bîrnaure 09.03.2016 | ● Vizualizări: 2390

Despre aceeaşi problemă a celor de la Samsung a scris şi agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Sud-coreenii de la Samsung au pornit o analiză în ceea ce priveşte retragerea de pe piaţă a celui mai nou model din gama lor de telefoane mobile, Galaxy Note 7, după ce au apărut informaţii conform cărora bateriile acestei noi serii ar avea probleme, potrivit unor declaraţii ale unei surse din interior pentru Reuters.

Sursa citată susţine că decizia finală nu a fost luată încă şi că oficialii nu s-au hotărât cu privire la măsurile concrete care vor fi luate în această cauză. De asemenea, nu se ştie când s-ar putea produce posibila retragere şi nici numărul telefoanelor care vor fi afectate. 

Despre aceeaşi problemă a celor de la Samsung a scris şi agenţia de presă sud-coreeană Yonhap. Jurnaliştii informează că lansarea Galaxy Note 7 pe anumite pieţe din Europa, cum ar fi Marea Britanie şi Franţa a fost deja amânată. 

Oficialii companiei au refuzat să facă orice fel de comentariu cu privire la informaţiile privind retragerea noului produs. Totuşi, ei au anunţat întârzieri în ceea ce priveşte livările de smartphone-uri Galaxy Note 7, din cauza necesităţii unor teste de calitate suplimentare. Decizia a fost făcută publică prin intermediul unui comunicat în care se vorbeşte despre efectuarea unei „inspecţii amănunţite”. 

Samsung Galaxy Note 7 este deja comercializat în Statele Unite şi în Coreea de Sud de pe 19 august, la un preţ de 882 dolari. 

Dacă problema se va dovedi adevărată, compania sud-coreeană va avea de suferit, având în vedere că Samsung contează pe noul model pentru a menţine vânzările şi veniturile în a doua jumătate a anului 2016, potrivit Reuters. 

Sursa: Gândul