Home » Lumea digitala » Avertisment în legătură cu roboţii sexuali: ”Este cea mai mare îngrijorare”

Avertisment în legătură cu roboţii sexuali: ”Este cea mai mare îngrijorare”

Autor: Oana Bujor 12.23.2016
Avertisment în legătură cu roboţii sexuali: ”Este cea mai mare îngrijorare”
Roboţii sexuali vor putea fi utilizaţi în viitor de hackeri pentru accesarea informaţiilor privind perversiunile sexuale ale utilizatorilor . Dr. Kate Devlin a avertizat utilizatorii în cadrul conferinţei din Londra ,,Love and Sex with Robots''.

Cercetătoarea susţine că jucăriile sexuale pot acumula informaţii personale ale utilizatorilor care ar putea fi utilizate în scopuri nefaste în viitor. ,,Acum cea mai mare îngrijorare este referitoare la datele personale,” spune Dr. Kate Devlin, din cadrul Department of Computering (Universitatea din Londra).

În general, utilizatorii bifează căsuţa de acceptare a termenilor şi condiţiilor fără să le citească, iar consecinţele ar putea fi majore. Dr. Devlin aminteşte că unele informaţii pot fi folositoare pentru îmbunătăţirea produselor. ,,Dar vrem să ştie alţii când facem sex şi cum facem sex?,” afirmă ea.  

Aceasta se referă la un caz în care o femeie a dat în judecată o firmă de jucării sexuale, susţinând că firma păstra informaţii intime despre ea stocate în vibratorul său inteligent. Un alt aspect prezentat de Devlin în cadrul conferinţei se referă la obiectizarea femeii.

În cadrul unui studiu, cercetătorii au intervievat 263 de bărbaţi heterosexuali cu vârstă între 18 şi 67 de ani. Participanţilor le-au fost prezentate videoclipuri cu femei roboţi. Apoi au fost întrebaţi dacă ar cumpăra un astfel de robot acum sau în următorii cinci ani. 

Studiul a dezvăluit că peste 40% dintre bărbaţi îşi doresc un robot sexual.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: