Home » Lumea digitală » Trendurile criminalităţii cibernetice din România: fraudarea bacomatelor şi exploatarea online a copiilor

Trendurile criminalităţii cibernetice din România: fraudarea bacomatelor şi exploatarea online a copiilor

Publicat: 02.11.2017
Trendurile criminalităţii cibernetice din România: fraudarea bacomatelor şi exploatarea online a copiilor
Atacurile cibernetice, exploatarea copiilor în mediul online şi fraudarea bancomatelor sunt trenduri ale criminalităţii cibernetice regăsite în România, a declarat Virgil Spiridon, director de operaţiuni al Oficiului Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice (C-PROC), potrivit Mediafax.
„Malware-urile, atacurile cibernetice, exploatarea copiilor în mediul online şi fraudarea bancomatelor sunt probleme sensibile şi vedem o mulţime de probleme tehnice. Trendurile din România sunt aceleaşi ca în alte ţări din Europa. Încercăm să acordăm asistenţă autorităţilor, să răspundem la nevoile lor şi să dezvoltăm nişte măsuri legislative împreună cu alte ţări pentru a facilita cooperarea internaţională”, a spus Virgil Spiridon, marţi, în cadrul unei întâlniri cu presa.
 
Directorul de operaţiuni al C-PROC susţine că infractorii cibernetici profită de infrastructura din România pentru a realiza mai multe atacuri.
 
„Ştiu, din experienţa mea în Poliţie, că infrastructura din România este folosită pentru a realiza unele atacuri cibernetice, pentru a ascunde identitatea, pentru a închiria servere. (…) Infrastructura şi viteza de internet sunt bune. Infractorii cibernetici profită de acest lucru şi folosesc infrastructura de aici, închiriază servere, realizează atacuri cibernetice şi când vezi că atacul a venit din România, verifici serverul şi vezi cine l-a închiriat, apoi cine l-a administrat, cine îl controlează şi te muţi în alte zone din lume, în alte ţări”, a explicat Spiridon, subliniind că experienţa României poate fi folosită în proiectele aflate în derulare.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase