Home » Lumea digitală » Caracteristicile extrem de utile ale smartphone-urilor, dar care încep să dispară

Caracteristicile extrem de utile ale smartphone-urilor, dar care încep să dispară

Caracteristicile extrem de utile ale smartphone-urilor, dar care încep să dispară
Publicat: 22.12.2017
Smartphone-urile au evoluat mult în ultimii 10 ani, mai repede decât orice alt dispozitiv electronic. Asta deoarece piaţa este extrem de competitivă, iar popularitatea acestor dispozitive este uriaşă. Telefoanele inteligente de astăzi au, multe dintre ele, camere extraordinare, sunt puternice şi au devenit un fel de extensie artificială a corpului nostru.

Deşi este impresionant nivelul la care s-a ajuns, de-a lungul timpului smartphone-urile au pierdut elemente pe care eu le-am apreciat mult, iar unele la care ţin acum sunt pe punctul de a dispărea.

Cadru metalic şi capac detaşabil pe spate

O perioadă „de aur”, pentru mine, în materie de design pentru smartphone-uri a fost cea în care puteam să înlocuim singuri bateriile telefoanelor. De exemplu, am apreciat foarte mult designul modelului Samsung Galaxy Alpha pe care l-am deţinut. Acesta avea cadru metalic şi capac din plastic în spate, care putea fi detaşat şi îţi permitea să înlocuieşti bateria. În acelaşi an apărea, în septembrie, Galaxy Note 4, cu design similar. Din păcate aceste telefoane au fost urmate în 2015 de modele Samsung precum Galaxy S6 şi Galaxy Note 5, cu baterie la care utilizatorii nu mai aveau acces, deoarece şuruburile şi clamele au fost înlocuite de adeziv. În 2014 existau în comerţ adaptoare care îţi permiteau să încarci o a doua baterie când aceasta nu se afla în telefon. O puteai apoi ţine în rucsac de rezervă, iar înlocuirea celei din telefon dura mai puţin de un minut.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase