Ortosomnie, boala modernă provocată de utilizarea unui dispozitiv ce devine popular

01 04. 2018, 12:00

„Oamenii care folosesc aplicaţii de fitness devin obsedaţi de cifre. Este ca şi cum cineva ar merge 9.999 paşi într-o zi… dar vrea să facă 10.000 de paşi, pentru a atinge un obiectiv”, a declarat Carmel Harrington, potrivit Daily Mail.

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

„Este un fenomen contraproductiv, deoarece anxietatea produce hormonii de avertizare, precum cortizolul şi adrenalina, care te vor ţine treaz”, a continuat Harrington.

De-a lungul timpului, dacă boala nu este tratată, o persoană poate deveni hiper-alertă şi se va confrunta cu insomnia. „Dacă ai fi într-un laborator, experţii ţi-ar verifica creierul, bătăile inimii, respiraţia, musculatura şi alţi factori, pentru a genera o imagine completă.

Tehnologia se bazează pe o medie. Nu te baza pe nişte cifre”, a declarat Harrington. The Sleep Foundation recomandă un program de somn bine stabilit de 7-8 ore de somn în fiecare seară.

Ei mai sugerează ca oamenii să renunţe temporar la ceasurile din dormitor, pentru a nu număra „mental” orele de somn – şi astfel vor reduce anxietatea.

Citeşte continuarea pe Gândul