Home » Lumea digitală » Acesta ar putea fi primul smartphone cu ecran pliabil

Acesta ar putea fi primul smartphone cu ecran pliabil

Acesta ar putea fi primul  smartphone cu ecran pliabil
Publicat: 01.08.2018
Samsung vorbeşte de mult despre display-uri flexibile şi dispozitive pliabile, însă în ultimii ani, inovaţiile în această direcţie au venit mai degrabă din China. Lenovo a prezentat de mai multe ori prototipuri de acest gen, în timp ce ZTE a adus pe piaţă Axon M, un telefon pliabil cu două ecrane. Huawei ar putea fi însă compania care reuşeşte să lanseze primul smartphone cu ecran pliabil, într-o serie limitată.
Conform Nikkei, Huawei a găsit un nou partener pentru display-uri OLED flexibile, producătorul chinez de componente BOE (Beijing Oriental Electronics). Compania ar putea realiza o serie limitată de astfel de display-uri, pe care Huawei le va folosi pentru dezvoltarea unei game exclusiviste de dispozitive. În trecut, Huawei s-a grăbit să aducă pe piaţă dispozitive echipate cu noi tehnologii pe care alţi concurenţi le-ar fi putut avea, precum ecrane protejate cu safir sau tehnologia Force Touch.
 
Nu este clar însă cum va arăta şi cum va funcţiona încă un astfel de dispozitiv. Multe zvonuri legate de telefonul de la Samsung sugerează un hibrid între un telefon şi o tabletă, în timp ce altele prezintă doar un telefon foarte lung, care poate fi pliat la jumătate. De asemenea, nu ştim cum vor evolua interfeţele sistemelor de operare mobile pentru a oferi o experienţă de utilizare cât mai bună pe un asemenea display.
 
Continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase