Home » Lumea digitală » Atacurile informatice din 2019. Preziviunile specialiştilor Bitdefender

Atacurile informatice din 2019. Preziviunile specialiştilor Bitdefender

Atacurile informatice din 2019. Preziviunile specialiştilor Bitdefender
Publicat: 16.12.2018
Criptomonedele s-au dovedit a fi investiţii extrem de proaste atât pentru cei care au ales să le cumpere folosind bani reali, dar şi pentru cei care au investi sume considerabile în echipamente ce generează aceste monede. Ele au ocupat pentru scurt timp un loc fruntaş în clasamentul ameninţărilor informatice care ţintesc persoane şi companii. Însă deturnarea sistemelor informatice pentru minarea de criptomonede cedează acum locul unei ameninţări informatice mult mai agresive şi păguboase.

Specialiştii in securitate cibernetică ai Bitdefender au urmărit evoluţia ameninţărilor informatice pe tot parcursul acestui an, extrapolând tendinţele la care să ne aşteptăm în anul 2019:

1. Atacurile cu ransomware nu dispar, dar răspândirea acestora va fi mai bine ţinută sub control

Anul 2018 a confirmat, din nou, că cea mai profitabilă formă de malware din istorie rămân ameninţările de tip ransomware. Deşi specialiştii în securitate informatică semnalează numeroase infecţii zilnic, vestea bună este că expansiunea ransomware a încetinit, ajungând chiar să stagneze în ultimele luni. La asta a contribuit nu doar tendinţa criminalilor informatici de a se orienta spre furtul de putere de calcul pentru minarea de monedă virtuală, ci şi apariţia unor soluţii de securitate construite special cu scopul combaterii ransomware. Deşi în 2019 vor apărea noi versiuni, unele chiar mai complexe şi mai greu de depistat, pagubele cauzate nu vor depăşi nivelul înregistrat în acest an.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase