Home » Lumea digitală » WhatsApp va limita accesul utilizatorilor: Un mesaj va putea fi trimis doar la cinci destinatari

WhatsApp va limita accesul utilizatorilor: Un mesaj va putea fi trimis doar la cinci destinatari

WhatsApp va limita accesul utilizatorilor: Un mesaj va putea fi trimis doar la cinci destinatari
Publicat: 22.01.2019
Pentru a combate "dezinformarea şi zvonurile", WhatsApp, a limitat, începând de luni, transferul unui mesaj la maximum cinci destinatari, scrie Reuters.

Anterior un mesaj putea fi transferat unui număr de maximum 20 de destinatari, scrie Mediafax.

„Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global, începând de astăzi”, afirmă Victoria Grand, vicepreşedinte pe comunicare al companiei, într-un eveniment organizat la Jakarta, Indonezia.

Utilizatorii de telefoane cu sisteme Android vor fi primii notificaţi, următorii fiind cei care deţin dispozitive Apple.

WhatsApp a decis, în august 2018, să impună o limită de 20 de destinatari (persoane şi grupuri) pentru transferul mesajelor.

Iniţial limita de cinci destinatari a fost impusă doar în India, în iulie 2018, după propagarea unor zvonuri care au avut ca rezultat mai multe crime. Astfel reglemenatre se extinde la nivel mondial

WhatsApp, ce are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori, încearcă să găsească soluţii pentru a împiedica utilizarea platformei cu scopul de a dezinforma, după ce aceasta a fost folosită pentru a răspândi ştiri fase, fotografii modificate, înregistrări video fără context şi farse audio. Platforma online nu deţine un sistem de monitorizare a acestor incidente.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase