Home » Lumea digitală » Un program A.I. reuşeşte să imite foarte bine vocea unei persoane reale

Un program A.I. reuşeşte să imite foarte bine vocea unei persoane reale

Publicat: 14.06.2019
Un program A.I. reuşeşte să imite foarte bine vocea unei persoane reale
Un program creat de inginerii Facebook reuşeşte să recreeze vocea şi chiar cadenţa pe care o persoană o are.

Inginerii de la Facebook au reuşit, în premieră, să creeze un sistem de inteligenţă artificală care este capabil să imite vocea unei persoane. Acest nou algoritm poate, de asemenea, să imite şi cadenţa cuvintelor pe care o personă o foloseşte atunci când vorbeşte, notează Futurism.

Sistemul, numit Melnet, a fost folosit pentru a crea duplicate ale vocilor unor celebrităţi, printre care şi Bill Gates. Sistemul nou-creat poate conduce spre implementarea unor noi programe de voce artificială pentru cei care nu îşi mai pot folosi vocile din cauza unor maladii. Cel mai cunoscut exemplu fiind cel al fizicianului Stephen Hawking, care din cauza bolii de care suferea a trebuit să folosească un computer pentru a comunica.

Din păcate, pe lângă beneficiile pe care acest program le poate aduce în viaţa unor persoane care nu mai pot comunica folosindu-şi vocea, acest nou sistem poate fi folosit şi pentru scopuri mai puţin nobile. Melnet putând fi folosit pentru a crea înregistrări audio false, care pot avea o gamă largă de implicaţii.

Pentru a programa acest sistem de inteligenţă artificială, inginerii de la Facebook au folosit o serie de conferinţe TED Talks. Rezultatul fiind o serie de voci cu o celebritate, vag robotice, dar, cu siguranţă, uşor de identificat.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase