Samsung, principalul beneficiar de pe urma coronavirus în faţa rivalilor

20 02. 2020, 11:00

Jumătate din telefoanele inteligente ale Samsung sunt fabricate în prezent în Vietnam, unde coronavirusul, care a creat probleme operaţiunilor din China ale Apple şi Huawei, a avut un impact limitat.

Apple a anunţat, luni, că nu va atinge proiecţia financiară pe trimestrul care se încheie în martie din cauza epidemiei cu noul coronavirus. De asemenea, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a anunţat o scădere a vânzărilor din acelaşi motiv.

Huawei, un alt rival major al Samsung, nu a anunţat nicio problemă de producţie, însă analiştii se aşteaptă ca acesta să fie lovit greu de epidemie, având în vedere dependenţa sa de piesele produse în China.

Samsung, însă, a cedat în ultimii ani mare parte din piaţa chineză rivalilor săi, ceea ce înseamnă că nu va avea de suferit de pe urma închiderii magazinelor şi a scăderea cererii care a afectat Apple.

„Samsung este mai bine poziţionat în ceea ce priveşte impactul pe care coronavirusul îl are asupra producţiei şi a vânzării, decât principalii săi rivali, Huawei şi Apple”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată producătorului sud-corean.

„Coronavirusul a expus riscurile din China. Suntem norocoşi că am reuşit să le evităm”, a continuat sursa, potrivit Mediafax.

„Facem tot posibilul pentru a minimiza orice impact asupra operaţiunilor noastre”, este răspunsul oficial transmis de Samsung pentru Reuters.

TrendForce a redus recent prognozele de producţie de smartphone-uri pentru primul trimestriu cu 15% pentru Huawei, 10% pentru Apple şi 3% în cazul Samsung Electronics.