Încărcarea wireless pentru maşinile electrice ar putea fi disponibilă anul acesta

26 02. 2020, 18:00

În ultimii ani, industria maşinilor electrice s-a dezvoltat foarte mult şi asta datorită avansurilor tehnologice, dar şi din cauza tendinţei globale de trecere la automobile care poluează mai puţin. Futurism notează că în decursul acestui an urmează introducerea pe piaţă a unei inovaţii care ar putea să facă aceste maşini şi mai dorite: staţiile de încărcare wireless.

Rapoartele despre aceste staţii de încărcare spun că ele vor funcţiona într-un mod asemănător încărcătoarelor wireless care sunt folosite pentru încărcarea telefoanelor mobile. 

Societatea Inginerilor de Autovehicule, o organizaţie profesională cu sediul în Statele Unite, care îşi propune să standardizeze producţia inginerilor din întreaga lume, lucrează deja la un prototip, aflat în ultimele faze de dezvoltare care ar putea să fie adoptat de către constructorii de maşini. Scopul acestei standardizări a platformelor de încărcare este acela de a oferi o soluţie tehnică care să permită utilizatorilor obişnuiţi să îşi realimenteze maşinile acasă, dar şi atunci şi în oraşe sau la staţiile specializate pentru automobilele electrice.

În prezent, BMW a prezentat deja un prototip al unei astfel de platforme wireless, pe care utilizatorii o pot instala pe podeaua garajului şi care permite realimentarea maşinilor după ce aceasta este oprită în mod automat.

Experţii în domeniul auto explică faptul că nu pot spune cu siguranţă că reîncarcarea wireless a maşinilor va fi folosită pe scară largă, mai ales că, în anumite oraşe, au fost instalate staţii de reîncărcare convenţionale şi înlocuirea acestora s-ar putea dovedit costisitoare.

Citeşte şi:

Bosch propune un sistem inedit pentru creşterea siguranţei maşinilor electrice

Mercedes-Benz vine cu o maşină de curse complet electrică

Fabrică gigant de baterii pentru maşini electrice, construită de Volkswagen şi o companie suedeză

Producătorii auto caută sunetul perfect pentru maşinile electrice