Facebook a prezentat un algoritm care ar trebui să oprească conturile false din a răspândi fake news

21 03. 2020, 16:00

Facebook a prezentat o nouă unealtă software de Inteligenţă Artificială care ajută la detectarea şi blocarea conturilor false şi a celor care umplu reţelele de socializare cu spam. Aceasta se numeşte Deep Entity Classification (DEC) şi funcţionează într-un mod diferit faţă de alte soluţii similare de până acum. Aceasta poate să identifice şi să analizeze conturile şi să studieze comportamentul acestora pentru a decide dacă sunt sau nu conturi reale.

Conform Facebook, DEC a fost deja folosit pentru a dezctiva peste 6,6 miliarde de conturi false anul trecut şi a blocat de asemenea câteva milioane de încercări de a înscrie noi conturi în astfel de scopuri. Având în vedere că Facebook areîn prezent în jur de 2,89 miliarde de conturi reale active pe platforma sa, cifra de 6,6 miliarde de conturi false blocate este impresionantă şi în acelaşi timp îngrijorătoare.

Facebook spune că DEC a ajutat la scăderea conturilor fake şi scam cu 27% şi va ajuta şi mai mult în viitor. De altfel, în prezent, Facebook spune că din cele 2,89 miliarde de conturi, aproximativ 5% încalcă regulamentul de utilizare al reţelei prin diverse activităţi ilegale precum phishing şi scamming, folosite pentru a fura datele personale ale utilizatorilor.

Citeşte continuarea pe Go4it!