Home » Lumea digitală » Cu ce probleme noi vine Windows 10 după ultimul update. Userii deja și-au pierdut răbdarea

Cu ce probleme noi vine Windows 10 după ultimul update. Userii deja și-au pierdut răbdarea

Cu ce probleme noi vine Windows 10 după ultimul update. Userii deja și-au pierdut răbdarea
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 02.06.2020

Microsoft tocmai a început să ofere ultimul update pentru Windows 10 în mai, versiunea 2004, către userii săi, însă compania investighează deja mai multe probleme.

Până acum, Microsoft a anunțat 10 investigații privind diverse probleme care afectează funcțiile periferice, Bluetooth, display, GPU, dar și probleme cu mouse-ul.

Cu ce probleme noi vine Windows 10 după ultimul update

Cât de răspândită este fiecare problemă nu este încă foarte clar. Microsoft nu a confirmat existența problemelor încă, dar a oferit unele soluții provizorii și a implementat ghiduri de compatibilitate pentru nouă dintre problemele investigate momentan.

Pentru fiecare dintre cele nouă, Microsoft sfătuiește userii să nu instaleze manual Windows 10 2004.

Nu este chiar neobișnuit pentru ca probleme de compatibilitate cu driver-ul să apară după un update major al Windows 10. Totuși, mulți sperau că Windows 10 2004 va avea parte de un update liniștit având în vedere că a durat șase luni în plus pentru ca Microsoft să îl lanseze.

După update-ul eșuat Windows 10 1809, Microsoft a dezvăluit că ecosistemul driver-ului Windows este compus din 16 milioane de „combinații unice de hardware și de driver”, informează ZD Net.

Microsoft a descoperit că anumite versiuni de driver pentru Realtek Bluetooth nu sunt compatibile cu Windows 10 2004. Astfel, a introdus un blocaj temporar al update-ului Windows 10 2004 pentru dispozitivele cu driver Realtek.

Microsoft sfătuiește userii să nu folosească funcția „Update now” sau Media Creation Tool până când probleme de Bluetooth nu sunt rezolvate.

Noi probleme pentru userii Windows 10 după ultimul update

Synaptics și Microsoft au descoperit probleme la unele versiuni de driver pentru dispozitivele audio Conexant sau Synaptics, precum și Windows 10 2004.

De asemenea, Microsoft blochează ultimul update și pentru PC-urile cu unități Intel integrated graphics. Companiile încearcă să remedieze probleme pentru următoarea lansare de update.

PC-urile afectate sunt cele cu Kernel DMA Protection activată, Windows Hypervisor Platform dezactivată și cele care au conector Thunderbolt.

Chiar și Surface Pro 7 și Surface Laptop 3 de la Microsoft s-ar putea confrunta cu erori și opriri neașteptate după instalarea Windows 10 2004 din cauza unei probleme cu funcția Always On, Always Connected.

În plus, există și o problemă de driver și aplicații care folosesc anumite versiuni ale aksfridge.sys sau aksdf.sys cu Windows 10 2004. Problema poate împiedica instalarea de Windows sau poate cauza sistemul să nu mai pornească după instalarea de update.

Mai mult, Microsoft investighează o eroare a Windows 10 2004 și unele modele vechi de driver pentru Nvidia.

Vă mai recomandăm să citiți și:

”Windows 12” este de 3 ori mai rapid decât 10, însă nu este creat de Microsoft

Windows 10 va suporta un nou set de aplicații concepute inițial pentru alt sistem de operare

Un nou update pentru Windows 10 va fi lansat în mai şi e vital să-l instalezi şi tu!

Cum poţi face upgrade în mod gratuit la Windows 10

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase