Home » Lumea digitală » Erica, primul robot umanoid distribuit în rolul principal într-un film la Hollywood

Erica, primul robot umanoid distribuit în rolul principal într-un film la Hollywood

Erica, primul robot umanoid distribuit în rolul principal într-un film la Hollywood
Credit foto: Universitatea Osaka
Publicat: 05.07.2020

Robotul umanoid Erica va juca într-un film cu un buget de 70 de milioane de dolari.

GALERIE FOTO

Hollywood-ul este mereu deschis în fața noilor tehnologii, fie că acestea apar în filme sau sunt folosite pentru realizarea acestora. Acum, după cum notează Futurism, producătorii vor să ofere un rol unui robot într-un film SF.

Rolul prinicipal al viitorului film „b” a fost atribuit robotului umanoid Erica. Ar trebui totuși să subliniem faptul că filmul este în primele etape de producție și că are nevoie de un regizor, printre altele. în ciuda acestui fapt deloc minor, trebuie notat faptul că acesta este un pas important pentru tehnologia roboților, dar și pentru Hollywood.

Erica, robot umanoid și stea de cinema

În termeni tehnici, Erica va face parte din bugetul de efecte speciale, dar, după cum explică creatorii acesteia, ea are capacitatea de a reproduce o serie de expresii faciale care se vor dovedi utile în timpul filmărilor.

„În alte metode de interpretare, actorii folosesc propriile experiențe de viață pentru a da viață rolului”, explică producătorul Sam Khoze. „Dar Erica nu are experiențe de viață. A fost creată de la zero pentru a juca acest rol. A trebuit să simulăm mișcările și emoțiile ei prin sesiuni individuale, cum ar fi controlul vitezei mișcărilor ei, antrenarea dezvoltării personajului și a limbajului corporal”, mai adaugă acesta.

Erica a jucat deja în câteva scene, dar, aparent acesta nu este primul film în cre aceasta ar fi trebuit să apară. The Hollywood Reporter notează că aceasta ar fi trebuit să apară și în alt film, dar din cauza programului cei care care au construit-o au decis să lucreze doar cu producătorii filmului „b”.

Citește și:

Cercetătorii canadieni au inventat un braţ robotic care imită mişcările unei mâini umane

Cercetătorii au inventat un robot comestibil

Un start-up japonez vrea să înlocuiască astronauții cu roboți

Cum a dirijat un robot o orchestră simfonică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase