Home » D:News » Un start-up japonez vrea să înlocuiască astronauții cu roboți

Un start-up japonez vrea să înlocuiască astronauții cu roboți

Publicat: 22.05.2020
Un start-up japonez vrea să înlocuiască astronauții cu roboți

Lansarea roboților ar trebui să reducă costurile și riscurile asociate trimiterii oamenilor în spațiu.

Lansarea unor misiuni cu echipaj uman în spațiu se dovedește a fi scumpă, dar mai ales periculoasă, dezastrul navetei spațiale Columbia fiind un exemplu cât se poate de elocvent. Pentru a reduce riscurile și costurile lansărilor spațiale, Gitai , un start-up din Japonia, vrea să trimită pe orbită sau chiar mai departe roboți, notează Futurism.

Roboții pe care start-up-ul vrea să îi lanseze sunt semi-autonomi și pot fi controlați de la distanță. Iar un calcul efectuat de către experți sugerează că agenția spațială japoneză ar putea să economisească cu aceștia aproximativ 90% din costurile asociate lansării unei singure persoane în spațiu.

Robo-astronauții

Impedimentul principal al unui astfel de plan este reprezentat de către crearea unor roboți suficient de performanți încât să poată înlocui cu succes prezența umană la bordul navelor sau stațiilor spațiale.

Acești roboți ar urma să fie controlați într-un mod asemănător dronelor militare, cu precizarea că între comandă și răspuns va exista o mică întârziere datorată distanței dintre suprafața terestră și orbita pe care sunt plasate navele spațiale.

„Există o nevoie pentru roboți care ne pot ajuta (n.r în spațiu)”, explică astronauta japoneză Naoko Yamazaki. „În cele din urmă, ar trebui să putem să facem aceste sarcini de la distanță sau să le facem să preia ei cu totul”, mai adaugă aceasta.

Experții sunt de părere că cea mai mare piedică în calea acestui plan este reprezentată de construirea unor roboți care nu doar să execute sarcini de mentenanță, ci și preia sarcinile oamenilor de știință, acestea având un grad ridicat de complexitate.

Citește și:

Câţi oameni au aplicat la NASA pentru a deveni astronauţi

Ce presupune cariera de astronaut?

Fedor, primul robot umanoid al Rusiei, trimis pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Primul robot ”astronaut” a fost trimis către Staţia Spaţială Internaţională

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase