Home » Lumea digitală » Motivul pentru care TikTok a eliminat 29.000 de clipuri video

Motivul pentru care TikTok a eliminat 29.000 de clipuri video

Motivul pentru care TikTok a eliminat 29.000 de clipuri video
Copiii stau foarte mult timp pe Youtube
Publicat: 20.07.2020

Aplicaţia de socializare TikTok a eliminat din platformă aproape 29.000 de clipuri video prin care erau răspândite informaţii false legate de criza coronavirusului în Europa, potrivit CNBC.

Aplicaţia controlată de compania ByteDance din China, care le permite utilizatorilor să publice clipuri video de scurtă durată, a transmis că nu va permite răspândirea informaţiilor false care ar putea dăuna sănătăţii utilizatorilor.

Circa 3.000 dintre cele 29.000 de clipuri video eliminate conţineau informaţii medicale false, a transmis TikTok.

În martie a fost atins maximul de informații false

„În urma analizei noastre, concluzia este că exista un volum redus de conţinut care încălca Standardele Comunităţii în legătură cu situaţia Covid-19 în Europa”, a scris Theo Bertram, directorul TikTok pentru relaţii guvernamnetale şi politici publice, responsabil pentru Europa.

El a mai spus că volumul de informaţii false a atins un maxim în martie 2020, dar a început să scadă în aprilie şi a înregistrat un declin semnificativ în lunile mai şi iunie ale acestui an.

Mai puţin de 1% din clipurile video publicate pe TikTok ajung să fie eliminate pentru că ar încălca standardele companiei, a transmis TikTok.

TikTok este folosit în special de minori. La începutul anului, compania a decis să îi lase pe părinţi să decidă cât timp au voie copiii să folosească aplicaţia, cu ajutorul modului Family Safety, o funcţie care vrea dezvoltarea unei relaţii sănătoase cu utilizatorii, potrivit Mediafax.

Aplicaţia TikTok îi lasă pe părinţi să decidă cât timp au voie copiii pe aplicaţie. Modul Family Safety se cheamă noua funcţie a aplicaţiei prin care se vrea dezvoltarea unei relaţii sănătoase cu aceasta.

În cazul în care copilul vrea să modifice setările de control parental, orice modificare are nevoie de aprobarea părintelui.

Aplicaţia TikTok  este deţinută de compania Bytedance din China.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase