Huawei a depășit Samsung și a devenit cel mai mare vânzător de smartphone-uri

31 07. 2020, 08:41

Huawei Technologies din China a preluat titlul de cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume de la Samsung Electronics în al doilea trimestru al anului, relatează Reuters.

Huawei a livrat 55,8 milioane de dispozitive în perioada aprilie-iunie, peste cele 53,7 milioane de dispozitive livrate de Samsung, conform datelor companiei de cercetare Canalys.

Compania chineză a fost afectată de sancțiunile SUA, care i-au perturbat afacerile, dar cele mai reccente date arată că domină piața chineză. Huawei vinde acum aproape două treimi din telefoanele sale în China.

Cu cât au crescut vânzările Huawei

Vânzările Huawei au scăzut cu 5% față de același trimestru din 2019, în timp ce Samsung a înregistrat o scădere de 30% din cauza cererii slabe pe piețe cheie, inclusiv Brazilia, Statele Unite și Europa.

„Afacerile noastre au demonstrat o rezistență excepțională în aceste momente dificile”, a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

Vânzările interne au crescut cu 8%, dar livrările de peste hotare ale Huawei au scăzut cu 27% în trimestrul 2, potrivit Mediafax.

Samsung a declarat joi că se așteaptă ca cererea smartphone-urilor să fie ridicată în a doua jumătate a anului.