Home » Lumea digitală » Care sunt dispozitivele compatibile cu noile iOS 14, aiPadOS 14, watchOS 7 și tvOS 14

Care sunt dispozitivele compatibile cu noile iOS 14, aiPadOS 14, watchOS 7 și tvOS 14

Care sunt dispozitivele compatibile cu noile iOS 14, aiPadOS 14, watchOS 7 și tvOS 14
Publicat: 18.09.2020

Apple a lansat noile sale sisteme de operare pentru platformele mobile și nu numai. iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 și tvOS 14 sunt acum disponibile pe dispozitivele compatibile.

Update-ul funcționează și pe smartphone-uri lansate în urmă cu 5 ani din familile iPhone, iPad, Apple Watch și Apple TV, iar noutățile pentru unele dintre ele sunt substanțiale. Totuși, poate că nu este o idee foarte bună să instalați noile versiuni atât de repede după lansare.

Lansările de iOS din anii precedenți au demonstrat că până și Apple, care controlează atât software-ul, cât și hardware-ul de pe dispozitivele sale, poate să lanseze versiuni de OS cu probleme. Astfel, cel mai bine ar fi să așteptați câteva zile pentru a vedea dacă sunt raportate incompatibilități cu diverse aplicații sau dacă iOS 14 și celelalte sisteme de operare au alte probleme de interfață sau funcționalitate.

iOS 14 – probabil cel mai mare update de până acum

iOS 14 este însă unul dintre cele mai importante update-uri pentru platforma mobilă de la Apple de până acum. Acesta adaugă mult așteptatele widget-uri, care oferă scurtături și informații rapide din aplicații direct pe ecranul principal al telefonului, introduce un sertar de aplicații, care permite acum ascunderea aplicațiilor pe care nu le folosești foarte des și introduce multe modificări la nivelul interfeței, precum cele pentru Siri, sau pentru aplicația Maps.

Pentru prima dată pe iOS, varianta nouă va permite însă schimbarea aplicațiilor implicite pentru e-mail și pentru browsing. Astfel, vei putea seta Chrome ca browser principal, în care să poată fi deschise link-urile din oricare altă aplicație. De asemenea, dacă folosești un client de e-mail diferit față de cel de la Apple, acum îl poți seta ca principal, fiind recunoscut la nivelul sistemului de operare. Utilizatorii de Gmail vor fi cu siguranță fericiți. Există multe alte noutăți în iOS 14, despre care am vorbit atunci când a fost anunțat oficial, la WWDC 2020.

Citește continuarea pe Go4it!

Noul Apple Watch ar putea ajuta la depistarea COVID-19

Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran pliabil. Ce spun analiștii

Războiul dintre Apple și Epic Games atinge noi culmi după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Planul ambițios pe care Apple și l-a propus până la sfârşitul anului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase