Home » Lumea digitală » Forțele Aeriene ale SUA folosesc câinii roboți pentru a-și apăra bazele militare

Forțele Aeriene ale SUA folosesc câinii roboți pentru a-și apăra bazele militare

Forțele Aeriene ale SUA folosesc câinii roboți pentru a-și apăra bazele militare
Forțele aeriene au folosi un „câini robot” cu patru picioare pentru a-și apăra perimetrele în timpul unor exerciții. Credit foto: US Air Force
Publicat: 18.09.2020

Forțele aeriene au folosit „câini robot” cu patru picioare pentru a-și apăra perimetrele în timpul unor exerciții.

Armata SUA este unul dintre cei mai importanți investitori în tehnologie de pe planetă, aceasta reușind să producă sau să cumpere unele dintre cele mai avansate forme de tehnologie disponibile. Recent, una dintre ramurile sale, Forțele Aeriene, au testat folosirea roboților pentru asigurarea perimetrului, notează Futurism.

Recent, Forțele Aeriene au folosind roboți cu patru picioare în cadrul unor teste recente. „Câinii robot” care au fost testați se numesc Vision 60 și au fost construiți de Ghost Robotics. Aceștia sunt concepuți pentru a efectua misiuni de inspecție, supraveghere sau cartografiere de la distanță, așa cum raportează The Drive, și ar putea fi folosiți și pentru patrularea perimetrelor bazele aeriene.

Roboți extrem de versatili

„Partenerii strategici pot construi soluții specifice, vehicule terestre fără pilot pe patru picioare, pentru practic orice situație de utilizare, cu alegerea senzorilor, a aparatelor de radio și chiar a dimensiunii robotului pentru a se potrivi cerințelor specifice, prin licențierea proiectelor noastre de referință ”, explică site-ul Ghost Robotics.

Evenimentul a fost menit să testeze performanțele sistemului Sistem Avansat de Gestionare a Luptelor, Advanced Battle Management System (ABMS) al Departamentului Apărării. Acest sistem are rolul de a partaja informații în timp real între diferite unități/comandamente.

„Viitoarele câmpuri de luptă vor fi caracterizate de saturația informațiilor”, a declarat Will Roper, secretar adjunct al Forțelor Aeriene, responsabil pentru achiziții, tehnologie și logistică. „Unul dintre obiectivele cheie ale acestui test a fost acela de a produce o serie amețitoare de informații pe care participanții să le sintetizeze, așa cum ar vedea într-o operațiune reală”, mai adaugă acesta.

Câinii robotici  sunt doar o parte relativ mică din ABMS-ul mult mai mare al Forțelor Aeriene. Experții explică faptul că militari au obținut 3,3 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani pentru a dezvolta sistemul de gestionare a luptei.

Citește și:

Forţele Aeriene ale SUA au lansat în spaţiu cel mai mare satelit de până acum

Diana Zamfir este prima femeie din Forţele Aeriene care a zburat cu un avion cu reacţie în simplă comandă pe timp de noapte

Forţele Aeriene Americane deţin o nouă ARMĂ. De ce este aceasta capabilă

Armata SUA testează o armă care poate electrocuta o țintă de la 100 de metri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase