Cât costă întreținerea unei mașini electrice?

03 10. 2020, 00:00

Majoritatea modelelor de mașini electrice sunt mai simple decât cele cu motoare cu ardere internă și au mai puține piese aflate în mișcare. 

Un studiu realizat de reputata organizație Consumer Reports din SUA arată că posesorii de mașini electrice dau, în medie, pe întreținerea acestora, jumătate din banii pe care îi cheltuiesc ci care au vehicule cu motoare cu ardere internă.

„Vehiculele electrice pur și simplu nu au nevoie de atâta întreținere ca cele cu motoare cu ardere internă și chiar dacă reparațiile nu sunt neapărat mai ieftine, acestea sunt necesare mai rar”, a declarat Chris Harto, analist senior la Consumer Reports, responsabil cu transporturile.

Într-un alt studiu, organizația a arătat că vehiculele electrice generează, în timpul vieții, cu 60% mai puține emisii de dioxid de carbon decât cele tradiționale.

Bateria se degradează greu pe unele mașini electrice

Datele Consumer Reports sunt susținute și de un exemplu din viața reală. Un proprietar de automobil electric Tesla Model 3 care a parcurs peste 160.000 de km a cheltuit doar 4.730 de dolari pe întreținerea mașinii. Suma include și electricitatea folosită.

Citește continuarea pe Go4it!

Uber investeşte 800 de milioane de dolari ca să-și ajute șoferii să treacă la mașini electrice

O companie din China vinde mașini electrice fără baterii

Hyundai va fabrica maşini electrice echipate cu acumulatori Samsung

Motivul pentru care Amazon cumpără 100.000 de maşini electrice