Home » Lumea digitală » Armata Statelor Unite a dezvoltat ochelari cu realitate augmentată pentru câini

Armata Statelor Unite a dezvoltat ochelari cu realitate augmentată pentru câini

Publicat: 23.10.2020

Armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă ochelari cu realitate augmentată pentru câini, astfel încât aceștia să îi poată proteja mai bine pe paznicii lor umani.

Proiectul este finanțat de programul Small Business Innovation Research, iar scopul este ca soldații să poată da comenzi specifice de direcție câinilor în timp ce aceștia nu sunt în linie vizibilitate direct.

„Realitatea augmentată funcționează diferit pentru câini față de oameni. Realitatea augmentată va fi folosită pentru a oferi câinilor comenzi și indicii. Câinii nu vor interacționa cu tehnologia așa cum o fac oamenii”, a explicat Stephen Lee, om de știință de la laboratorul de cercetare al armatei americane.

Mater, câinele rottweiler care a participat la mare parte din cercetările de până acum

Prototipul a fost creat de compania Command Sight și include o pereche de ochelari, o cameră și un display care se potrivește pentru ochii câinilor. De asemenea, un indicator oferă indicii vizuale.

„Mare parte din cercetările făcute până acum au fost cu ajutorul câinelui meu rottweiler, Mater. Abilitatea sa de a generaliza de la alte antrenamente la munca prin intermediul realității augmentate a fost incredibilă”, a declarat A.J. Peper, fondatorul companiei Command Sight.

O unealtă crucială pentru comunicarea cu acești câini din armată

Momentan, prototipul necesită ca un supraveghetor să țină câinele în lesă, pentru că ochelarii nu sunt deocamdată wireless, potrivit Futurism.

Însă, chiar și fără abilitatea de a da instrucțiuni câinilor prin ochelari, „această tehnologie oferă unul dintre cele mai bune sisteme de camera pentru câinii din armată, iar supraveghetorul poate vedea exact ce vede și câinele”, a mai adăugat Lee.

„Această nouă tehnologie ne oferă un instrument crucial pentru a comunica mai bine cu acești câini din armată”, a subliniat Lee.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Armata fantomă” sau cum i-au păcălit americanii pe naziști în cel de-Al Doilea Război Mondial

Armata SUA a dezvăluit noi imagini din timpul unui test cu o rachetă hipersonică

Armata SUA testează o armă care poate electrocuta o țintă de la 100 de metri

Oficiali de la Pentagon: Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare uriașă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase